19. travnja 2024.

Zdrave biljke kao inspiracija

Prirodni lijek | Narodni lijekovi | Zdravlje iz prirode | Liječenje prirodom | Prirodni lijekovi

Aromaterapija kod endometrioze

Endometrioza je drugi jedan od češćih ginekoloških problema današnjih žena. Pogađa više od 10% žena koji su još uvijek u svojim menstrualnim godinama...

Aromaterapija kod endometrioze

Endometrioza je drugi jedan od češćih ginekoloških problema današnjih žena. Pogađa više od 10% žena koji su još uvijek u svojim menstrualnim godinama. Endometrij  je tkivo koje oblaže stijenke maternice. Iz nekog razloga ovo se stanje pojavljuje kada se endometrij gura izvan maternice. To onda dobiva okužen, što dovodi do infekcije, a moguća su i oštećenja, različitih organa.

Aromaterapija uz vježbanje, zdravu prehranu i smanjenje stresa u vašem životu može vam pomoći ublažiti ovo stanje. Kroz 3-4 mjeseca redovitih režima aromaterapija možete staviti razinu stresa pod kontrolu.

Eterična ulja koja imaju antispazmička  svojstva i analgetik uključuju muškatni oraščić i kadulje. Ovim eteričnim uljima za bolje rezultate dodajte ulje geranija.

Savjeti za kupovinu i korištenje eteričnih ulja

Korištenje eteričnih ulja

*
Aromaterapiju ne bi trebale prmjenjivati trudnice i mala djeca, osim pod stručnim nadzorom, jer neka eterična ulja mogu negativno na njih utjecati.

Rate this post