29. ožujka 2024.

Zdrave biljke kao inspiracija

Prirodni lijek | Narodni lijekovi | Zdravlje iz prirode | Liječenje prirodom | Prirodni lijekovi

Eterična ulja koja se koriste za snižavanje krvnog tlaka

Neka eterična ulja su dobra za smanjenje...

Eterična ulja koja se koriste za snižavanje krvnog tlaka

Neka eterična ulja su dobra za smanjenje visokog krvnog tlaka. Eterična ulja koja pomažu u kontroli povišenog krvnog tlaka su:

Ylang ylang
Kadulja
lavanda
mažuran
limun

Kao što znamo, mnogi ljudi često ovise o biljnim lijekovima i aromaterapije u rješavanju zdravstvenih problema. A budući da ulja nisu “lijek”, ne morate se striktnog vremena za  primjenu ulja, što je odličan poticaj za korištenje eteričnih ulja u liječenju visokog krvnog tlaka.

Smatra da osobe imaju visoki krvni tlak, kada sistolički tlak (gornji broj) je 140 ili više ili dijastolički tlak (donji broj) je 90 ili veći.

Što je dobro prirodno rješenje kako bi se snizio visoki krvni tlak?

Prva stvar koju treba učiniti je izbjegavati određenu hranu kao što su zasićene masnoće iz životinjskih izvora, umjetno okorjele biljne masti kao što su margarin i rafinirana biljna ulja, kao što su uljane repice.

Izbjegavajte bilo umjetna sladila koja se mogu  naći u poppularnim pićima, pa čak i na flaširanoj vodi s aromom.

Jesti svježe, sirovo ili kuhano povrće (šparoge, avokado, kupus, krumpir, kukuruz, rajčice, zeleno lisnato povrće) i voće (banane, naranče, grejp, suhe šljive, pukotine, grožđice, jabuka), ali i cjelovite žitarice, zobene pahuljice

Korisno je uzimati suplemente s češnjakom, magnezijem, omega-3 i omega-6 masnim kiselinama.

Biljni lijekovi: češnjak, glog, maslačak, artičoka i još mnogo toga.

Eterična ulja kao što je spomenuto gore su korisna u smanjenju visokog krvnog tlaka. Kako bi se spriječila hipertenzija koriste se eterična ulja: bor, ružmarin, kadulja i timijan.
Akupresura, refleksologija, tjelovježba, meditacija, joga i vježbe disanja mogu također biti korisne u smanjenju stresa i snižavanje visokog krvnog tlaka.

Za učinkovitu borbu protiv visokog krvnog tlaka možete koristiti kombinaciju ovih ulja 45 minuta dnevno za masažu.
Uzmite jednu kap od:
Ylang-ylanga
kadulje
mažurana
te se masirajte uzastopno tijekom 6 dana.

Općenito, ulja za snižavanje krvnog tlaka možete za masažu tijela, staviti u mirisnu lampu ili uživati u kupki s njima. Odlične su masaže nogu i stopala kombinacijom gore navedenih ulja.

Rate this post