28. ožujka 2024.

Zdrave biljke kao inspiracija

Prirodni lijek | Narodni lijekovi | Zdravlje iz prirode | Liječenje prirodom | Prirodni lijekovi

Sindrom karpalnog tunela

Sindrom karpalnog tunela javlja se kada su tetive...

Sindrom karpalnog tunela

Sindrom karpalnog tunela javlja se kada su tetive u zapešću upaljene, a često kao posljedice stresa nastalog tipkanjem, igranjem određenih igara. Zbog upale živci postaju pritisnuti, a rezultat mogu biti trnci, iritacije, bol, a čak i gubitak nekih motoričkih funkcija u ruci. Neliječenje sindroma karpalnog tunele može dovesti do trajnog oštećenja živaca.

Zeleni čaj može pomoći za smanjenje bolova i oteklina kod sindroma karpalnog tunela. No on ne može izliječiti sindrom karpalnog tunela, nego može smanjiti bolove. Samo smanjenje stresa, smanjenje ponavljajućih pokreta i jačanje mišića koji podržavaju ruke i ručni zglob mogu pomaći liječenju sindroma karpalnog tunela.

Trebalo bi ga dodatno liječiti tretmanima koji poboljšavaju cirkulaciju, ublažavaju upale, te vježbama koje jačaju i istežu mišiće prstiju, te redovitim odmorom.

Kineske metalne antistres loptice poznate kao i Qi Gong kugle izrađene od čvrstog čelika, kamena ili nekog drugog metala od davnina se koriste za liječenje stresa u rukama. Neke loptice ispuštaju zvukove, a ponekad se koriste i kao pomoć kod meditacije. Dvije loptice u jednoj ruci treba rotirati u smjeru kazaljke na satu ili na neki drugi način. Tijekom vježbanja treba opustiti mišiće i tijelo.

2.7/5 - (3 votes)