Kako na prirodni način ubrzati rast kose

Kako na prirodni način ubrzati rast kose

Kako na prirodni način ubrzati rast kose

Iako mnogi stručnjaci kažu da ne postoji način da se ubrza rast kose, neki tvrde kako će pomoći neki kućni pripravci koji se prenose iz generacije u generaciju.

U šampon dodajte mljeveni luk. Neka odstoji petnaest dana u šamponu, a zatim taj šampon koristite redovito. To će dati vašoj kosi odličan sjaj i ubrzati njen rast. Malo obratite pažnju na miris da ga korištenjem nekih prirodnih pripravaka neutralizirate.

Luk za ubrzavanje rasta kose možete upotrijebiti i na ovaj način. Prepolovite crveni luk, dodajte četiri češnja češnjaka i dva cimet štapića. Stavite u posudu s vodom i kuhajte 15 minuta. Procijedite i 4 dana zaredom isperite kosu ovim pripravkom.

Kada kuhate krumpir ostavite vodu. Pustite da se voda ohladi i isperite tom vodom kosu. Ispiranje kose vodom u kojoj se kuhao krumpir pospješuje njen rast.

Ako kosu redovito ispirete čajem od ružmarina ona bi trebala rasti brže.

Recepti čitatelja kako ubrzati rast kose – što koristiti za rast kose

Ulje paprene metvice + bućino ulje. Sastojke spojite i svaki dan stavljajte na kosu masirajući je 5 min, stavite glavu prema dole da ude krvotok. Možete i ostaviti preko noćo, ali to morate raditi svaki dan tj dana, onda ponavljajte 2 puta tj.

Recepti čitatelja kako ubrzati rast kose – što koristiti za rast kose -2- 

1 glavicu luka oljuštite  i sameljite . Umiješajte u šampon od koprive i pri svakom pranju  kosu svaki perite tom mješavinom. Po potrebi stavite odgovarajući regenerator.

Recepti čitatelja kako ubrzati rast kose – što koristiti za rast kose -3- 
Ricinusovo ulje utrljajte u korijen prije spavanja.

Recepti čitatelja kako ubrzati rast kose – što koristiti za rast kose -4- 
Kokosovo, ricinusovo i maslinovo ulje se pomiješaju. Stavljaju se kao maska, 30 minuta i stavi se kapa za kupanje preko. Nakon toga ispere.

Recepti čitatelja kako ubrzati rast kose – što koristiti za rast kose -5- 
U šampon od koprive dodati malo ricinusovog ulja i AD3 kapi i kopriviće kapi. Redovito s tim prati kosu.

Recepti čitatelja kako ubrzati rast kose – što koristiti za rast kose -6- 
Malo kvasca, žumanjak, žlica  jabučnog octa i malo maslinovog ulja pomiješajte i utrljajte na kosu. Držati 1h. Nakon toga šamponirajte i operite.

Recepti čitatelja kako ubrzati rast kose – što koristiti za rast kose -7- 
Ricinusovo ulje, kapi koprive, malo bijelog luka, AD kapi, pantenol rastvor i kvasac umiješati u šampon i koristiti taj šampon 3 mjeseca.

Recepti čitatelja kako ubrzati rast kose – što koristiti za rast kose -8- 
Kokosovo ulje staviti pred spavanje dvaput tjedno, te spavati s kapom.

Recepti čitatelja kako ubrzati rast kose – što koristiti za rast kose -9- 
Uzmite zrelu bananu i zgniječite je. Bananu nanesite na kosu i nakon 15 min. Isperite kosu

Recepti čitatelja kako ubrzati rast kose – što koristiti za rast kose -10- 
Probajte u šampon i regenerator koje koristite kad ih stavite na ruku količinu koju koristite dodati par kapi eteričnog ulja mente. Ono odlično neutralizira miris luka.

Recepti čitatelja kako ubrzati rast kose – što koristiti za rast kose -11- 
Jedan manji luk koji ćete dobro izblendati te u njega dodati malo meda. Možete ovu smjesu da masirate po cijeloj glavi ili samo na kritična mjesta gdje  vam se kosa prorijedila. Ostavite da uradi svoju magiju preko noći. Nemojte kosu prekrivati, bolje prekrijte samo jastuk. Ujutro dobro operite kosu

Recepti čitatelja kako ubrzati rast kose – što koristiti za rast kose -12- 
Da bi kosa rasla treba skuhati koprivu i u toj vodi oprati kosu i tako svaki dan. Poslije toga operite u šamponu

Recepti čitatelja kako ubrzati rast kose – što koristiti za rast kose -13- 
Šišanje po Mjesečevim mijenama za vas koji kazete da vam od zadnjeg šišanja kosa ne raste. Svima je poznato da mjesec utječe na prirodu i sve živo.  E pa mjesec utječe i na rast kose. Stvar je u tome da postoje 4 faze mjeseca tj. Mjesecevih mjena.
1. Mladi mjesec( to je kad je mjesec taman kad ga ne vidimo na nebu)
2. Prva četvrt ( to je polumjesec, kad je mjesec u rastu odnosno kad se puni).
3. Puni mjesec .
4. Druga četvrt( isto polumjesec, kad je mjesec u padu odnosno kad se prazni)
te 4 radnje se nosnstop odvijaju i ponavljaju.
Kosu nikako nemojte sisati u četvrtoj fazi tj. kad je mjesec u padu jer ce užasno sporo rasti ( tad je dobro depilirati se) već je uvijek šišajte za vrijeme druge faze kad je mjesec u rastu. U toj fazi sve buja i raste. Kosa ošišana u toj fazi brze ce rasti.  Ovdje možete pronaći tablicu s datumima Mjesečevih mijena za ovu godinu (i dijetu ako vam slučajno zatreba)

Recepti čitatelja kako ubrzati rast kose – što koristiti za rast kose -14- 
Bademovo ulje za sve. Umasirati u  korijen kose i na obrve.

Recepti čitatelja kako ubrzati rast kose – što koristiti za rast kose -15- 
U šampon staviti češnjaka i ostavi petnaest dana u bočici . I onda jednom tjedno operete sa tim kosu. Koristiti 5 tjedana, pa napraviti pauzu od 2 tjedna. Po potrebi ponoviti postupak.

Recepti čitatelja kako ubrzati rast kose – što koristiti za rast kose -16- 
Sirup od željeza masirajte u šampon. Pri svakom pranju masirajte kosu. Nakon šamponiranja normalno isperite.

Recepti čitatelja kako ubrzati rast kose – što koristiti za rast kose -17- 

Sok 1 luka sam svaki dan staviti na  tjeme, omotati ručnikom . koristiti 6 tjedana.

Recepti čitatelja kako ubrzati rast kose – što koristiti za rast kose -18- 
Maslinovo ulje stavljajte na ispucale vrhove. Kosa će manje pucati i brže rasti.

Vezano:

4.5/5 – (55 votes)

Komentari

139 komentara na “Kako na prirodni način ubrzati rast kose”

  1. Bok cure jedan savjet ne prete kosu često i ne cesljate često kosu ne stavite glumicama i koristite sapon samo pokriva ne mjenjate sapone bar par mj ostanite na istom salonu vidjet će te kosao kao luda nikne

     
  2. Da li ricinusovo ulje nanosim u korijen?

     
  3. Curke!
    Reci cu vam iskreno, ja sam svasta isprobavala za rast kose, ali bas svasta, znaci kvasac, pivo, ocat, ruzmarin, luk, rajcica, maslinovo i ricinusovo ulje, kokosovo ulje, majoneza, sampon od koprive, arganovo ulje, kupovala tablete za kosu, ali bas svasta. I nikad nisam bila sto posto zadovoljna, necu lagat, bila je ona sjajna, meka i bla bla, al nije rasla onako kako sam ja htjela. Dok nisam otkrila cudotvoran recept. Ulje paprene metvice+ Bucino ulje. Sastojke spojite i svaki dan stavljajte na kosu masirajuci je 5 min, stavite glavu prema dole da ude krvotok. Mozete i ostaviti preko noci, ali to morate raditi svaki dan tj dana, onda ponavljajte 2 puta tj. Vjerujte, necete pozaliti!

     
    1. Gdje ste nabavili ulje paprene metvice?
      Hvala

       
  4. Ovako prestanite sa svim tim glupostima npr crveni luk banane smljevene i taj kvasac stavite ricinusovo ulje on je najbolji što se tiče rasta kose.Peglanje ,feniranje,bojanje kose to je sve loše prestanite sa time kosa če vam se oporavit onda.Ja sam imala strašno uništenu kosu od bojanja kose i feniranja i danas koristim samo ricinusovo ulje i meni je pomoglo.

     
  5. Toliko toga, ali ja mislim kad krene loše da se nažalost stvari teško popravljaju. Stanje kose je odraz zdravlja.

     
  6. Ovaj nacin za brzi rast kose je lep i 100% dobar isprobano i da vam posle perenje kosu da ne bi imala los miris trebate ovo uraditi….
    U sampon od koprive stavite 1 glavicu luka ali samo izluscen izmijtega kad ga izlustite i tako ga stavite u sampon ne seckajte,ne drobite ostavte ga da odstoji dan dva i onda tako operite kosu svaki put sa tom samponom kad god perete kosu po potrebi stavite regeneratora i ne morate zavisnost od koji tip kose imate i nece vam biti nikakav los miris kose….

     
  7. Isprobavajte bilo sta,samo ne maske sa kvascom,niste svesne koliko smrdi,svaki dan sam prala kosu po 5 puta,i uz to sam usmrdela celu kucu

     
  8. ja koristim ricinusovo ulje vec dugo. Kosa mi je jako otpadala, jako. Bila je sva bezivotna i bez sjaja. A inace mi je tanka i retka. I kupila sam ricinusovo ulje. Utrljavam ga u koren kose pre svakog pranja, stavim kesu preko, da greje, ostavim dva sata i operem normalno, sa samponom. Posle par nedelja, kosa je prestala da otpada. Kad operem kosu, u kadi ne bude nij jedna jedina dlaka. Pocela je da mi raste i nova kosa. FANTASTICNOOO! Stavljala sam ga i na trepavice i obrve,i takodje je pomoglo. Jeftino je i svako treba da ga kupi i koristi. 100 ml kosta u apoteci oko 200 dinara. Inace, dobro je i za bubuljice, oziljke, ranice, osipe. Ma, ricinus je izvor zivota, za mene 🙂 🙂 🙂

     
  9. Ja preporučujem ulje Senso Duo, ne samo da sam ubrzala rast kose, nego znatno poboljšala njezino stanje (bila je baš uništena bojanjem).

     
  10. Ovo sa crveni luk su ciste gluposti,stavila sam 1 put i necu vise jer mi je kosa mirisala na taj odvratni miris 5 meseca,iako sam je prala sa svakakve sampone miris se je i dalje osjecao.isto ovo sa banane haha moja drugarica je to probala zatom nije mogla da ocisati kosu od nje,izgledala je ko da ima prvut.

     
  11. Ja sam svoju kosu unistila sa peglom za kosu,figarom i sl…Tada mi je kosa bila do grudi i koliko je bila ostecena morala sam da je skratim do ramena.Prva stvar koju sam krenla da koristim ricinusovo ulje okje sam kada mi se kosa izmasti utrljavaa u teme.Efekta ima i to bas kosa mi jako brzo sada raste i zdrava je sto je najbitnije.Cula sam od drugarice za neku konbinaciju kokosovo,ricinusovo i maslinovo ulje se pomesaju i to se takodje sve utrlja u teme i zavije kesom pa vrucim peskirom i ostavi 30 min da stoji.Ja jos nisam probala ali kod nje ima efekta.Druga stvar je:.Kupite 1l sampona od koprive i odspite jedan deo i dodajte malo ricinusovog ulja,AD3 kapi i koprivine kapi.KOSA OD TOGA RASTE KO LUDA!Treca stvar:kada trebate da legnete da spavate svako vece masirajte sebi kao relax masazu temena i to radite 4 minute svako vece.Mozete to raditi kada stavite ricinusovo ulje a i mozete na obicnu kosu koja nema nista na sebi.cetvrata stvar je:Kupujte iskljucivo drvene cetke za kosu

     
  12. Vecer dali maslinovo ulje potice rast kose?

     
  13. JEDINO STO VAM MOZE POMOCI JE RICINSUVO ULJE SAMO STO MASTI KOSU… 🙂

     
  14. pa ovo nije moduce kako mi je bzo izrasla kosa bas vi fala za ovo

     
  15. Probacu ovo s bananom nekosta nista ali dok sam stavila imala sam osijecaj ko da mi jd neko povratio po kosi ali ako upali svaka cast ako ne onda nista !☺

     
  16. Prestanite se zamarati oko kose i vidjecete napredak vec pola godine sam se prestala peglati i farbati i ona se oporavila inace kosa mi je kovrdjava i duzine je do polovine ledja ali cesto stavljam razne maske koje pripremam kuci pegla, boja za kosu to su dvije stvari koje su najvece zlo za kosu ja sam frizer i preporucujem vam da pravite neke frizurice dok se ona ne oporavi bar u danasnje vrijeme internet je pun raznih videa u vezi kose samo vam treba strpljenja i volje i poslije kosa predivna ☺

     
  17. imam slabu i masnu kosu i zato izgledam ka mis iz ulja upommooc

     
  18. malo kvasca,zumanjak,zlica jabucnog octa i malo maslinovog ulja pomjesajte i utrjajte na kosu,drzite 1h i samponirajte.prije susenja fenom stavite na vrhove neko uje.npr:arganovo,kokosovo,bademovo ili makadamija,da bi se zastitili od topline.ako netko pegla kosu prije peglanja obavezno stavite neko od tih ulja na vrhove i vidjet ce te koliko ce kosa biti zdravija.isprobala sam te metode i odlicne su.inace po struci sam frizer i trebala bih vam prodavat price o nekim frizerskim proizvodima ali ja inace preferiram samo prirodne sastojke.isprobajte,vec nakon drugog puta rezultati ce biti vidljivi..

    -kvasac-sadrzi tvari koje ubrzavaju rast kose (ni kruh nece naras ako ne stavite kvasac,neki ga ljudi koriste cak i da bi se udebljali)
    -zumanjak-sadrzi lecitin koji hrani dlaku i cini da ona bude sjajnija i meksa.
    -jabucni ocat-cisti tjeme tj(dezinficira),pomaze pri otklanjanju peruti,daje sjajkosi te bude meksa i leprsavija,lakse se i rasceslja,
    -prirodna ulja-hrane kosu,stite od topline i isusivanja,daju joj mekocu i sjaj te zatvaraju kutikulu dlake… sretnoooo!

     
  19. cao cure ja sam imala jako slabu kosu a sad mi je gusta duga zahvaljujuci samponu od ricisinovog ulja i belog luka koprive kapi ad kapi pantenol rastvor i kvasca sve to pomesati u bilo kog sampon i koristiti ga 3 meseca vide cete razliku vec poslem prvog pranja oseticete da vam je gusca kosa nece kosa mirisati na beo luk probajte

     
  20. dali je istina to sa bananom zgnjeciti i staviti na glavu. hvala

     
  21. gdje se može kupiti kokosovo i ricinusovo ulje?

     
  22. I moja kosa je bila oštećena od peglanje,blajhanja,bojanja itd…jedno vrijeme je nisam bojala niti koristila peglu za kosu niti fen.Koristila sam ricinusovo ulje koje sam mazala na tjeme,te maslinovo s zumanjcetom i medom na ostatak kose..i tako par mjeseci…kosa se nije nešto znatno oporavila ali je rasla kao blesava.Kasnije sam na netu vidjela kako svi hvale kokosovo ulje i probala i SAVRŠENO JE!!!!Nakon mj dana korištenja,2 puta tjedno sam ga ostavila čitavu noć na glavi,te spavala s kapom,kosa mi se preporodila.Ponovno je meka,sjajna,zdrava.Farbam ju ponovno svaki drugi mjesec,ali niti mi vrhovi pucaju niti mi je kosa oštećena otkad koristim kokosovo ulje! Moja preporuka 🙂

     
  23. Vildana 🙂

    Za brzi rast kose , uzmite zrelu bananu i zgnijecite je. Bananu nanesite na kosu i nakon 15 min. Isperite kosu . IKOSA CE VAM BITI SJAJNA ZDRAVA I RASTI CE BRZE !!! 😉 🙂

     
  24. Imam ricinusovo ulje i imam jako tanku kosu.Za sto ricinusovo ulje pomaze i kako da stavim na tijeme ili na vrhove?molim vas neka mi netko odgovori stvarno mi je vazno!HVALA

     
  25. Zna li neko kako da se resim zalizaka?

     
  26. nema nikakvog lijeka za brzi rast kose

     
  27. Imala sam kosu do ispod ramena i redovno sam skraćivala vrhove jer su ispucali pa kosa može rasti kad je zdrava a kratite vrhove kad ispuca jer će sam još da se rascvjeta ili koristite maslinovo ulje, a šampon navodite samo na tjeme kako bi izbjegli masnu kosu izbjegavajte pegle i sl…. 🙂

     
  28. pakung za kosu: 1suhi kvasac,1mala žlica meda,
    1velika žlica mlijeka
    Sve pomiješati i pustiti kvasac da se digne,zatim namazati ispranu i isfrotiranu kosu od tjemena prema vrhovima te zamotati u prozirnu foliju i zagrijani ručnik i ostaviti 1 sat te oprati kosu sa šamponomTo se radi 2xtjedno prije pranja kose i
    tako 3 tjedna za redom-OVAJ PAKUNG OBNAVLJA KOSU I POSPIJEŠUJE RAST!
    Ispasirajte 1 srednji luk,tu smijesu ulijte u Fitoval šampon i pustite da odstoji 2 tjedna te počnite prati s takvim šamponom kosu na uobičajen način kako inače perete kosu-OVAJ ŠAMPON JE PROTIV OPADANJA I ZA BRŽI RAST KOSE!
    OBOJE JE ISPROBANO I UČINKOVITO!!!!!!!!!

     
  29. Kosu sam uništila sa farbanjem. Pustila sam da mi prirodna ponovo izraste i sada je otp do ramena. Kosa mi je jako tanka i vrhovi su mi cijelo vrijeme pucali. Počela sam ih mazati sa majonezom. Jednom tjedno ostavim je na vrhovima pola sata, sat i vrhovi mi se manje lome i nisu vise toliko suhi. Uglavnom ja imam jako masnu kosu, za dva dana mi se umasti a vrhovi mi budu suhi…Nekad pa nekad stavim i med na vrhove da se nahrane i vidim poboljsanje… Sto se tiče rasta kose, ricinusovo ulje mi je super, samo je gusto pa je najbolje da s promiješa sa još nekim ulje, npr. maslinovo. Probala sam staviti i crveni luk na tjeme, i čini mi se zasada dobar. Vrijeme će pokazati… Jedino kad kosa dođe u dodir sa vodom isparava miris luka. Prošli tjedan sam probala neki recept sto sam našla na neetu, kao narodni lijek za jačanje kose, kombinacija rakije i bijelog luka…kosa mi je jako smrdila po rakiji, a kada sam je oprala tjeme me počelo svrbiti i stvorile su mi se krastice…tako da to ne preporučavam…al možda mi se to dog zato sto saam alergična na alkohol, ne znam

     
  30. To sa crvenim lukom je dobra ideja probacu pa cu vam reci kakvi su rezultati

     
  31. Pozdrav!
    Moja kosa je bila suha, ispucala, rijetka, i duzine do ispod ramena. Bila je takva do prije pola godine. Farbala sam je, fenirala, peglala, vrckala, blajhala, sisala, prala svaki dan. Ma strasno. Krenula sam sa jednom metodom. Kosu sam pocela prati svaka 2 tjedna samo jednom (znam da je odvratno, ali kada se kosa navikne, ne izgleda masna ni prljava), kod pranja sam koristila lagani sampon od koprive(prirodni), regenerator i masku za kosu koju sam ostavila vise od pola sata na kosi. Bacila sam peglu, figaro… prestala sam fenirati kosu fenom i farbati se. Do prije pola godine kosa mi se nije zeljela pomaknuti sa duzine ramena, a sada drage moje… do ispod grudi mi je. Inace mi je kosa prirodno jaako suha i lomljiva, i tanka, ali kovrcava. Konacno se oporavlja. I jos bi nesto spomenula. Kokosovo ulje. Na vrhove svaku vecer, kosa je stvarno sjajna i mekana. Kako mi je kosa suha, upije se i ne izgleda masno. I NE SISANJU! Ako zelite da vam kosa poraste, ne je sisati. Jer ona raste sisali je ili ne. Ako zelite da bude duga, jednostavno je ne sisajte. Ja je nisam pola godine i vise, i nemam ispucanih vrhova. eto, nadam se da sam pomogla. To je sve.

     
  32. sta da radim da mi vrhovi kose ne budu tanki, probala sam razne sampone,regeneratore ali uzaluddddd

     
  33. Probaj u šamopon i regenerator kad ih staviš na ruku količinu koju koristiš dodati par kapi eteričnog ulja mente. Ono odlično neutralizira miris luka.

     
  34. E super i ja glupa pa slusam vase glupe prijedloge a sad lijepo molim da mi netko kaze kako da maknem jbni smrad od tog luka iz kose… Hvala!

     
  35. Evo ja vec neko vrijeme koristim prirodna ulja za rast kose i nemogu reci da mi brze raste ali definitivno raste nova,mlada kosa..u “igri” su maslinovo, kokosovo,ricinusovo,makadamijino i arganovo ulje.isprobajte.i ja sam pocela s totalnom nevjericom ali sad sam odusevljena… 🙂

     
  36. Zanima me dali ovo s lukom,cesnjakom i cimetom ubrzava rast kosee?

     
  37. Kosta brze raste od ricinusovog ulja, i uopste dlaka. Ako premazete trepavice sa kapi ovog ulja svako vece pre spavanja, za par nedelja videcete kako su one duže, gušće i da je glaka lepša. Na taj način videćete da deluje i na kosi. Jedino što ovo ulje zahzeva je upornost, dakle koristite ga par meseci redovno i primetićete efekat.

     
  38. jao sve neke mudrolije,pa zene drage ne postoji nikakav magican preparat da vam kosa brze raste.To zaboravite.Kosa raste kako raste nekome brze nekome sporije.sve zavisi od gena.

     

Odgovori

*