25. travnja 2024.

Zdrave biljke kao inspiracija

Prirodni lijek | Narodni lijekovi | Zdravlje iz prirode | Liječenje prirodom | Prirodni lijekovi

Kako odgoditi menstruaciju

Kako odgoditi menstruaciju

Nakon što se ovulacija dogodila, menstruaciju je nemoguće odgoditi prirodnim putem. Menstrualno krvarenje će se pojaviti 14 ili 15 dan nakon ovulacije i tu ništa ne možete učiniti. Menstruaciju jedino možete ubrzati par dana: Kako potaknuti menstrualno krvarenje i potaknuti je da što prije započne.

Menstruaciju ipak možete odgoditi, ali samo u prvom dijelu ciklusa (prvih 14 dana), odgađajući ovulaciju. Međutim ni jedna prirodna tehnika nije sto posto učinkovita, te se na njih ne možete pouzdano osloniti.

Vježbajte više. Ekscesivno vježbanje može odgoditi menstruaciju, ali potrebno je krenuti s vježbanjem, već prvih dana ciklusa i intenzivno vježbati cijeli ciklus.

Izbjegavajte začinjenu hranu. Izbacite sve jače začine iz prehrane od prvog dana ciklusa. Mnoge žene jedu jako začinjenu hranu kako bi ubrzale menstruaciju i potaknule krvarenje, pa se pretpostavlja da bi izbjegavanje začinjene hrane moglo imati suprotan učinak.

U čašu vode dodajte žlicu jabučnog octa. Ovo se smatra učinkovitim načinom da odgodite menstruaciju. Za bolje rezultate popijte po čašu smjese dvaput dnevno već od drugog ili trećeg dana ciklusa.

Emotivni stres je najbolji prirodni način za odgađanje ovulacije, a time i menstruacije. Kada žena prolazi kroz stresno razdoblje njen ciklus će se poremetiti i menstrualno krvarenje odgoditi. Ako želite odgoditi menstruaciju malo više razmišljajte o svojim obvezama, neispunjenim ciljevima, neuspjelim ljubavima i slično. Također, možete sebi postaviti neki jako težak projekt ili cilj koji će vas emotivno iscrpiti.

4.5/5 - (6 votes)