20. travnja 2024.

Zdrave biljke kao inspiracija

Prirodni lijek | Narodni lijekovi | Zdravlje iz prirode | Liječenje prirodom | Prirodni lijekovi

Prirodni lijekovi protiv bolova

Prirodni lijekovi protiv bolova

Možda ne volite tablete, bol je mala pa smatrate da vam tablete ne trebaju ili tablete protiv bolova  nisu dovoljne  pa vam treba još nešto dodatno što će ublažiti jaku bol koju osjećate. Budući da prirodni lijekovi protiv bolova djeluju na isti način kao i tablete, mogu ponekad imati slične nuspojave kao i one, ali općenito se smatra da su nuspojave prirodnih lijekova mnogo manje

Riblje ulje  – Postoje istraživanja koja su pokazala da riblje ulje pomaže kod mnogih stanja, od kardiovaskularnihi problema, preko depresije do astme, a riblje ulje se uspješno  koristi i protiv bolova. Riblje ulje smanjuje upale, pa pomaže riješiti se boli kod mnogih kroničnih upalnih stanja. Doza koja se koristi u liječenju bolova je 2 do 4 grama dnevno. Iako su omega-3 masne kiseline dostupne tijelu i iz nekih drugih izvora, pokazalo se kako riblje ulje ima najjače djelovanje protiv bolova.

Vitamin D – Jedno istraživanje iz 2009. pokazalo je kako osobe koje imaju manju razinu vitamina D u tijelu trebaju gotovo dvostruko veću dozu tableta protiv bolova od osoba koji imaju dovoljno vitamina D u tijelu.

Magnezij – Neka istraživanja su pokazala kako suplementi magnezija mogu jako pomoći kod migrena i grčeva u mišićima.

Odoljen – Valerijana ili odoljen odavno se koriste kod napetosti, nesanice, stresa i sličnih stanja, ali odoljen je i prirodni borac protiv boli jer smanjuje osjetljivost živaca. Sljedeći put kada vam treba nešto protiv bolova probajte šalicu čaja od odoljena.

Jogurt – Jogurt je posebno koristan kod PMS bolova. Bogat je među ostalim kalcijem, mineralom koji smiruje živčani sustav i sprječava bolove uzrokovana fluktuacijama hormona. Dobre bakterije u jogurtu pomažu neutralizirati toksine i antagonističine organizme u želudcu.

Kava – Kava ne djeluje samostalno nego pojačava djelovanje drugih stvari protiv bolova. Kofein stimulira receptore u želudcu da brže apsorbiraju supstance koje djeluju protiv bolova.

5/5 - (1 vote)