Kako liječiti neplodnost i povećati šanse za trudnoću prirodnim putem

Kako liječiti neplodnost i povećati šanse za trudnoću prirodnim putem

Što bi trebalo uzimati da djeluje sustavno na sve uzročnike neplodnosti:

Za početak kure liječenja neplodnosti:

– 40 suhih smokvi se potopi u pola litre domaćeg maslinovog djevičanskog ulja i
to treba da stoji 40 dana.  Nakon toga svako jutro jednu smokvu pojesti i žličicu tog ulja. Istodobno kada krenete uzimati smokve krenite i s kurom čajem od macine trave.
– Čaj od macine trave 40 dana, tri šalice dnevno žena, a muškarac jednu, čaj se ne pije za vrijeme mjesečnice, pa znači piti ga jedan i pol ciklus.

Nakon kure nastaviti:

– Drugi dio ciklusa, nakon ovulacije piti vrkutu i nastaviti dok se ne desi trudnoća prvi dio ciklusa macinu travu, a drugi vrkutu (muškarac cijelo vrijeme pije samo po jednu šalicu macine trave ili stolisnika).

Macina trava dobra je za sve probleme s spolnim organima i smatra se najboljim lijekom protiv neplodnosti, neki tvrde da pomaže čak i kod začepljenih jajovoda. Vrkuta također liječi mnoge ženske probleme, te dobro djeluje na progesteron u drugom dijelu ciklusa, jer pomaže očuvanju eventualne trudnoće, ali treba je prestati piti kada se ustanovi da ste trudni.

Što još treba uzimati – za sve žene koje žele trudnoću:

– Multivitamin (svaki dan, od prvog do zadnjeg dana ciklusa)
– Vitamin C 500 (svaki dan, od prvog do zadnjeg dana ciklusa)
– Matična mliječ (svaki dan, od prvog do zadnjeg dana ciklusa, ukoliko primijetite da su vam se ciklusi skratili, matičnu mliječ uzimajte u manjoj količini i samo par dana kroz mjesec, kada se sjetite, jer kod žena koje imaju normalne cikluse matična mliječ može potaknuti preveliko lučenje spolnih hormona i ubrzati ovulaciju)
– Sjemenke bundeve i suncokreta, nazasoljene i nepržene, po otprilike jednu jušnu žlicu svaki dan tijekom cijelog ciklusa. One su  jako bitne za žene starije od 35 godina jer ove sjemenke popravljaju kvalitetu jajašca, ali dobro je i za mlađe žene.

Za poboljšanje plodne cervikalne sluzi:

– Pet dana prije očekivane ovulacije oko (9. ili 10. dana ciklusa) napraviti kuru češnjakom, najbolje s kapsulama kod kojih je izoliran miris. Uzeti dva dana 3 puta dnevno po 3 kapsule, To je dobro za stvaranje zdrave plodne cervikalne sluzi i liječenje eventualnih upalica koje sami niste primijetili. Možete popiti i dva puta po 15-30 kapi Citrofita.

– Dobro je da žena uz gore navedeno uzima od 5. do 15. dana ciklusa ulje noćurka, te od 7. do 21. dana ciklusa po žlicu aloe vere razrijeđene u vodi 3 puta dnevno.  Aloe veru nikako ne uzimati nakon 21. dana ciklusa jer može uzrokovati pobačaj ukoliko je slučajno došlo do trudnoće. Bolje je uzimati dan kraće, nego dan dulje. Aloe vera, osim na povećanje plodne sluzi, djeluje također na mnoge druge probleme s neplodnosti, a posebno pomaže ukoliko postoje neke izrasline, ranice, polipi ili slično u maternici. Zbog toga što „izbacuje“ sve suvišno iz maternice i jajovoda ne smije se uzimati u trudnoći jer može tako djelovati i na plod.

Dodatno trebaju uzimati žene koje imaju problema s policističnim jajnicima, ali ne škodi ni drugim ženama:

– Dnevno jednu čašu vode u kojoj je razrijeđena žlica meda s vrlo malo cimeta.
– Tamna čokolada 1 redak svaki treći dan tijekom cijelog ciklusa.

Muškarac obvezno treba izvaditi mobitel iz džepa od hlača, tj, nikad ga ne stavljati u džep i nikad ne držati laptop na krilu, zdravo se hraniti, nositi bokserice, prestati voziti bicikl i često vježbati.
Dodatno
– Muškarac treba uzimati ovaj pripravak:
50 gr oraha
50 gr badema
50 gr kikirikija (neslanog)
50 gr lješnjaka
50 gr kokosa (sušenog, može obično kokosovo brašno)
50 gr sezama
50 gr tikvinih (bućinih) sjemenki (očišćenih, neslanih)
50 gr suncokretovih sjemenki (očišćenih, neslanih)
50 gr grožđica
50 gr suhih šljiva
50 gr suhih kajsija ili marelica
Sve sitno nasjeckati u sjeckalici i umiješati u pola kilograma meda.  Rasporediti u par manjih staklenih tegli i dobro zatvoriti, te čuvati na hladnom mjestu.  Jede se dva puta dnevno ujutro na prazan stomak i navečer pred spavanje po jedna jušna žlica.

3.8/5 – (33 votes)

Komentari

31 komentar na “Kako liječiti neplodnost i povećati šanse za trudnoću prirodnim putem”

  1. Ja sam pila mjesec dana macinu travu i femisan A prije toga i nista neznam sta da radim

     
    1. Moje kcerke su obadvije pile, zajedno sa muzevima po dve solje , jednu ujutro i jednu navece pred spavanje i nista jesti poslije toga sat vremena osim vode za piti.Recept isproban kod mnog mojih prijatelja i njihove djece.Recet star vise od 8o godina koji mi je prenijela moja baka. Sigurno pomaze jer moja kcerka starija je zatrudnjela nako 3 mjececa uzimanja a mladja cetri mjeseca.Ca piti mjesec dana i napraviti pauzu od seda dana i ponoviti postupak.S tim da imate odnos u jutanjim satima nakon budjenja jer tad nije tijelo pod nikakvim stresom iu uzivajte. Sretno.

       
  2. […] Kako liječiti neplodnost i povećati šanse za trudnoću prirodnim putem […]

     
  3. Ja pijem vrkutu al nikak da zatrudnim sta da pijem da.ostanem trudna molim pomoc

     
  4. pocela sam piti caj od macine trave i posto koristim LH trakice uopce mi ne pokazuje da nadolaze plodni dani,pa me zanima dali se macina trava pije i za vrijeme plodbih dana skroz do dana ovulacije ili se prestaje piti cim nastupe plodni dani?? i dali se vrkuta pije za vrijeme plodnih dana?? molim cas sto prije odgovor jer jaako zelim bebu sto prije..hvala unaprijed

     
  5. Pitanje da li se macina trava pije tokom menstruacije ili ne ?

     
  6. imam zakrcenje jajovoda nemogu da ostanem u drugom stanju znali neko da mi pomogne koji lijek za to trebam koristiti

     
  7. nije mi bas jasno na kojoj temperaturi trebe drzati suve sljive potopljene u maslinovom ulju i da li je potrebno stajati na svetlosti ili u tami?????? niste bas jasno i detaljno opisali, sorry 🙁

     
    1. I mene to zanima…U poklopljenoj posudi ili ne? Na mračnom hladnom mjestu ili na sobnoj temperaturi? Hvala!

       
    2. Recept za suve smokve služi da spusti FSH. Uspesno se postiže sa tim, samo ja imam recept za dve smokve dnevno. Staviš ih u tegle i zatvoriš tegle, nećes valjda da pada prašina po njima? U sobu normalno, u kuhinju. gde hoces staviš. Možes odmah da počneš sa korišćenjem, pr nego odleže 40 dana jer nam je uvek hitno, a ostale, dok budeš ih koristila će taman odležati koliko treba.
      I da nam uspe. Pozdrav

       
  8. Meni je moja svekrva rekla da se za trudnocu pije macina trava,ali ne kao caj nego se stavi u teglu cela trava i naspe se voda,na svetlost se ostavi da stoji i sto duze to bolje.svako jutro po malo da se pije.nekoliko zena je zatrudnelo uz pomoc toga.pa probajte to bar nije stetno

     
  9. Ja pijem NONI SOK,pomaze za dosta bolesti dali pomaze? Dali Neko ZNa za to?

     
  10. Da li sintetski proteini uticu na plodnost kod muskarca?

     
  11. Samo med i cimet svako jutro i uvece i žena i muž obavezno i sve reseno

     
  12. Oprostite pomagajte zelim bebu vise od svega….imam neredovitu mengu koju travicu da pijem molim vas

     
  13. u mene je neredovna menstruacija od 7 razreda i udala sam se u 18 godini sa cojkom imam odnose redovno ali nema nikakvi sasi za trudnocu stvarno zelim bebu nedobijem po 4 mjeseca i kad dobijem imam 15 dana

     
  14. macina trava,vrkuta i stolisnik za trudnocu

     
  15. kolko treba pit macinu travu

     
  16. sta je dobro jos dobro za lakse zacece

     
  17. prvo sam rodila sa 18,drugo sa 20 i prode vec 8 i po godina i vise ne ostajem u drugom stanju a zelela bih.jel bi koristilo da i muski piju caj od macine trave

     
  18. Kako se vika macina trava na makedonski

     
  19. šta je dobro za mušku neplodnost

     
  20. Macina trava se prodaje u svakoj biljnoj apoteci, a i u većii običnih. Možda prodaju pod imenom marulja, to je drugi naziv za istu biljku.

     
  21. Gdje ste nasle macinu travu i mene je potrebna

     
  22. Ja bih probala macinu travu cula sam da je dosta pomogla zenama da zatrudne ja imam sina koji ima 6g i voljela bi opet da ostanem trudna ali ne mogu

     
  23. Anonimno
    Gde ste nalazile macinu travu

     
  24. pozz ja nema menstuacije nikako i nikako da zatrudnim a zelim djete kakvi bi mi cajevi moli pomoc..molim vas vaš savjet..

     
  25. Da li je neko koristio i ovu kuru sa smokvama, ili ste samo koristile macinu travu?Da li su i muskarci bili pod terapijom?

     
  26. Anita, ja sam pila macinu travu i sada imam krasnu djevojcicu, isto tako i moje dvije prijateljice su sada majke uz pomoć macine trave. Mi smo pile caj prvi dan menstruacije i odmah ostale trudne. Slijedeca menstruacija je izostala zbog trudnoće. Kažu da se ne smije piti čaj kad se ima menstruacija.

     
  27. ja sam ostala trudna poslije mjesec dana

     
  28. dali ima neka zena koja je koristila majcinu travu da bi ostala u drugo stanje?kako je koristila i za koliko je ostala u drugo stanje?

     

Odgovori

*