8 comments on “Alergija

 1. Joza

  Pogođena mjesta je dobro mazati uljem od gospine trave, ali se koža nakon mazanja ne smije izlgati suncu.

   
 2. Ivanka

  Trebalo bi jesti što više namirnica bogatih vitaminom C i E, te što više jogurta, kiselog mlijeka, lubenice i borovnica.

   
 3. Anonimno

  Kod proljetnih alergija koje uzrokuju otežano disanje pomaže sirup od maslačka (jedna žlica dnevno je dosta).

   
 4. Alergična

  Za crvenilo na licu dobro je umivanje u čaju od sljeza (od bijelog do crnog). Tri zličice čaja u 1 litru vode ostavi da stoji 12 sati. Lagano ugrij, procijedi i umivaj lice u tome. (Pročitano u knjizi “Alergije” Marije Treben).

   
 5. Anonimno

  Zavisi šta je uzrok alergiji! Budi te oprezni da “samoliječenjem” iz najbolje namjere ne stvorite novi problem, npr. korištenjem jabukovog sirćeta – ono je izuzetno jako i ako se ne razblaži s vodom može napraviti više štete nego koristi jer njegova kiselina nagriza i kožu i sluzokožu te mogu nastati infekcije i ožiljci!! Kod oralne upotrebe nerazblaženog jabučnog sirćeta vjerovatno ćete izazvati ozbiljne probleme sa želucem!

   
 6. MaMa

  protiv peludne alergije – masaža sinusa prije pojave peluda koji izaziva smetnje (akupresura), kod alergije na hranu – uz izbjegavanje te hrane – probiotik (panda – izvrsno kod alergičara na mlijeko), kalcij (kod alergičara na mlijeko – rižino mlijeko s kalcijem – dm), puno tekućine (čajevi s medom) a kad alergija prerasta u kašalj i astmu – ulje crnog kima, sirup od maslačka, češnjak (inhalacija + konzumacija), đumbirov sok+med, homeopatija..
  evo toliko sam se za sada sjetila 😉

   

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.