25. travnja 2024.

Zdrave biljke kao inspiracija

Prirodni lijek | Narodni lijekovi | Zdravlje iz prirode | Liječenje prirodom | Prirodni lijekovi

Alkoholizam

Alkoholizam se odnosi na kronični poremećaj

Alkoholizam

Alkoholizam se odnosi na kronični poremećaj gdje osoba učestalo konzumira ekscesivno alkohol. Alkoholizam se može prepoznati vrlo lako po podbuoj faci i krvavim očima. Osobe je lako iziritirati, uvijek su sumnjičave i pretjerano emotivne.

Alkoholizam utječe na prehranu, uzrokuje poremećaje u snu, te smanjenje prosudbe. Kronični alkoholizam oštećuje jetru i uzrokuje mnoga druga oboljenja.

Alkoholizam se može liječiti i uz pomoć prirodnih pripravaka. Restriktivna dijeta grejpom, koja se provodi oko mjesec dana, jedan je od najpoznatijih kućnih lijekova za alkoholizam. Grejp zbog svog sastava djeluje kao vrlo dobra alternativa za alkohol. Svakih pet sati trebalo bi pojesti po svjež grejp. Naravno kako bi ovaj lijek bio uspješan potrebna je i snažna volja potpunog ustručavanja od alkohola. Ali grejp će tome pomoći, jer kreira zavaravajući učinak na tijelo, te se smanjuje želja za alkoholom, dok se potpuno ne odvikne.

Sok od svježeg celera također je dobar prirodni lijek za alkoholizam. U pola čaše vode treba dodati jednaku količinu svježe iscijeđenog soka od celera. Sok treba pomiješati i piti jednom dnevno tijekom mjesec dana. Ovo je vrlo učinkovit prirodni lijek za alkoholizam.

2/5 - (30 votes)