Kako potaknuti menstrualno krvarenje

29. siječnja 2020. 56 By Prirodni lijek

Kako potaknuti menstrualno krvarenje

Možda vam menstruacija kasni ili želite potaknuti menstruaciju da krene dan ranije kako bi završila do nekog važnog događaja. Za to postoje neke popularne opcije. Nakon što se ovulacija zbila menstrualno krvarenje će se pojaviti 14 do 15 dana, te menstruaciju ne možete odgoditi prirodnim putem, ali možete malo ubrzati njeno pojavljivanje.

Ali prije nego što se odlučite na ubrzavanje menstruacije napravite test za trudnoću za rano otkrivanje trudnoće, jer mnoge stvari ispod mogu negativno djelovati na trudnoću i izazvati tragične posljedice. Stoga ako postoji ikakva šansa da ste trudni, nemojte pokušavati ubrzati menstruaciju.

Poznato je kako visoke doze vitamina C mogu potaknuti kontrakcije maternice i isforsirati početak menstruacije. Suplementi u dozi od 3000 mg vitamina C tri dana zaredom trebali bi potaknuti početak menstrualnog krvarenja.

Dvije ili tri šalice jakog čaja od đumbira  također bi trebale potaknuti menstruaciju i ubrzati njen dolazak.

Čaj od peršina ili veća koncentracija peršina u juhi stimulirat će zidove maternice i potaknuti menstrualno krvarenje.

Ukoliko veće znate da imate neredovite menstruacije, a željeli biste ovaj put dobiti točno na vrijeme, kako biste mogli isplanirati neki događaj dobra opcija je već od prvog dana ciklusa piti čaj od nevena, po 2-3 šalice dnevno, sve dok se ne pojavi sljedeća menstruacija. Čaj od nevena regulira cikluse, ali ga treba piti i u prvom dijelu ciklusa.