19. travnja 2024.

Zdrave biljke kao inspiracija

Prirodni lijek | Narodni lijekovi | Zdravlje iz prirode | Liječenje prirodom | Prirodni lijekovi

Anemija

Anemija se može definirati kao stanje u kojem je smanjena...

Anemija

Anemija se može definirati kao stanje u kojem je smanjena kvaliteta hemoglobina ili broja crvenih stanica. Anemija je stanje koje vrlo često pogađa osobe.

Pacijenti se obično žale na slabost, bezvoljnost, nedostatak energije i pospanost. Drugi simptomi anemije uključuju bljedunjav look, prijevremene bore, tupoću, umoran pogled u očima, slabiju memoriju, kratak dah, glavobolje, sporije zacjeljivanje rana i sl.

Vitamin B12 je nužan za sprječavanje kao i za liječenje anemije. Obično ga nalazimo u životinjskim proteinima posebno u jetrici. Dobar izvor vitamina B su i mliječni proizvodi.

Cikla je vrlo koristan lijek u liječenju anemije. Sok od cikle sadrži mnogobrojne korisne supstance, a među ostalim i visoku razinu željeza koji pomaže formiranju crvenih krvnih stanica.  Sok općenito vraća snagu tijelu, te jača otpornost, a posebno se koristi za liječenje anemije kod djece i teenagera.

Zelena salata je još jedan učinkovit kućni lijek za anemiju jer sadrži značajnu količinu željeza. Slično je i s špinatom.

Anemija se može liječiti i uz pomoć badema i meda. Bademi zbog sadržaja bakra i drugih vitamina i minerala pomažu produkciju hemoglobina u tijelu.

Med ima nevjerojatan učinak zbog minerala koje sadrži u sebi. Ipak med se ne preporučuje davati dojenčadi i maloj djeci.

Rate this post