Akne

      7 komentara za Akne

Oglas

Čim se mogu mazati, tj. kojim biljkama se liječe akne. Ako postoje i neki čajevi koje je dobro piti?

7 comments on “Akne

 1. Klara

  Za akne je najbolji čaj od koprive, pije se po litru dnevno na gutljaje, a kažu i kako bi bilo dobro jesti što više voća i povrća.

   
  Reply
 2. Nepoznat autor

  Izmješajte jednake dijelove ružine vodice i limunovog soka. Nanesite direktno na kožu. Možda ćete osjetiti peckanje limunovog soka na samom početku. Ostavite da djeluje 10 do 15 minuta, pa isperite mlakom vodom. I limuni i ružina vodica imaju antibakterijska svojstva.

   
  Reply
 3. Nepoznat autor

  Čaj od koprive pije se za liječenje akni. Može se praviti od svježe koprive ili sušene, iako je daleko učinkovitiji onaj od svježe. Čaj je pomalo gorak, ali vrlo hranjivi posebno bogat kalcijem. Lišće koprive ima protuupalna svojstva pa je zbog toga odličan lijek protiv akni.

   
  Reply
 4. Nepoznat autor

  Zobena kaša dobar je lijek protiv prištića jer čisti pore.

  Kuhajte porciju zobenie kaše kao za jelo. Ddajte približno pola šalice meda. Pustite da se ohladi. Nanesite na lice izbjegavajući područje oko očiju. Ostavite 10 do 20 minuta, te uklonite mlakom vodom s lica.

   
  Reply
 5. Marica

  Paprena metvica dobar je lijek za liječenje prištića. Uzmite šaku lišća svježe paprene metvice i zdrobite. Iscjedite sok iz toga i ostavite na licu 5 do 10 minuta. Isperite u hladnoj vodi.

   
  Reply
 6. Joza

  Losion protiv akni napravite tako da zakuhate šaku uskolisnog trputca i ostavite da ostoji 15 minuta. U 2 dl procjeđenog pripravka dodate 1 dl kolonjske vode i tekućinu spremite u staklenu bocu. Upotrebljavate ujutro i uvečer.

   
  Reply
 7. Ivana R.

  Muškarci koji imaju akne bi trebali u neutralan losion poslije brijana dodati nekoliko kapi eteričnog ulja lavande ili kamilice. A žene kupiti losion za lice koji sadrži ova eterična ulja.

   
  Reply

Odgovori

*