2 komentara

  1. Osnovna greška kod većine konzumenata čaja od ljekovitog bilja je što isti spremaju parenjem prokuvane vode (95 stepeni) .Ovakvim načinom “ubijaju” korisne tvari u biljaka.
    Pouzdano znam da kod prostate (lični primjer) ide 1 supena kašika kore jasike i 1 supenu kašiku vrbovice zalije se sa 2 dcl hladne izvorske vode uveče i da odstoji do ujutro kada se stavlja na peć i zagrijava maksimalno do 45 stepeni. Skine se sa peći da odstoji još 15 do 20 minuta,procjedi i pije ujutro i uveče neposredno prije odlaska na spavanje. NEMA USTAJANJA PO NOĆI NA WC već nakon 15 dana.

     
  2. Čaj za prostatu isprobano kod sedamdesetogodišnjaka. Probao je sve i svašta pa i pripravke odnosno recepte doktora koji su rađeni u ljekarni i ništa nije bilo toliko uspješno kao epilobium parviflorum ( vrbovica. ) Pošto je bio sumnjičav, otišao sam u biljnu ljekarnu i kupio 100grama suhe biljke i donio mu. Kad je to potrošio ( pio je čaj 2x dnevno ) rekao mi je da je to najbolje što je probao do sada. Nastavio je piti čaj ujutro i navečer prije spavanja i sada ide samo jednom na wc u toku noći. Recept iz knjige Marije Treben. Pokušavamo pronaći čaj koji će mu pomoći da ostane u krevetu sve do jutra bez potrebe za wc-om. Ako netko ima rješenje iz vlastitog iskustva molio bi da mi javi na e-mail volimtiramisu@gmail.com Treba jako puno vremena da bi sam nešto pronašao, zato su komentari iskustvom popraćeni svima nama dobrodošli. Hvala svima koji pomažete na ovaj način.

     

Ostavite komentar

*