Artritis – prevencija

Artritis – prevencija

Ova učestala bolest je dio procesa starenja, ali možete pomoći sebi u ovoj bolesti i naučiti živjeti uz bolove. Na primjer mogu imati pozitivan učinak lagane vježbe koje treba izvoditi  nekoliko mjeseci, mirovanje i toplina (suho grijanje), ako su bolovi oko šake stiskajte šaku lagano i prste lagano skupljajte i pružajte, svakodnevne blage masaže oko bolnih zglobova, Vitaminska terapija Beta karoten, vitaminom A i C pokazala se djelotvornom.

Rate this post

2 komentara

  1. Dali ste čuli za dodatak prehrani Renarthro. On je formuliran za brzo olakšanje bolova, smanjenje upale i očuvanje zdravlja zglobova. Radi se o preparatu na bazi ekstrakta tamajna, smirne i Osteola (bioaktivni protein iz mlijeka) i 100% je prirodan. Pogledajte si više na http://www.renarthro.com.

     
  2. Imam probleme,sa artritisom,manifestuje se ukočenošću prstiju šake,bolovima u ramenima i stopalima.Mnogo mi je pomogla gavezova mast(sa svinjskom mašću)i tinktura.prestali su bolovi,otok-život svakodnevni je podnošljiviji,a i preko noći nema bolova.Ko želi probati,na google-imaju recepti,kako se sprema.

     

Ostavite komentar

*