Med kao lijek za smanjenje kiseline u želudcu

Jedan od preporučivanijih prirodnih lijekova za kiselinu u želudcu glasi: uzmite mješavinu žlice meda i pola žlice cimetovog praha. To će pomoći probavi i smanjiti kiselinu u želucu. Kod ovog savjeta jako je bitno dobro promiješati smjesu, jer se prah ne može gutati i može biti opasno za konzumaciju ukoliko nije dobro promiješano. Također ukoliko ćete nekoliko puta dnevno koristiti med kao prirodni lijek za kiselinu u želucu, tada količinu rasporedite na nekoliko puta. Pa umjesto 1 žlice, uzmite jednu čajnu žličicu meda s pola žličice cimeta.

Med i jabučni ocat

Koristi meda kao i jabučnog octa su poznate širom svijeta, a ovaj recept se često koristi kako eliksir protiv starenja, kao napitak koji čisti organizam, te pomaže u borbi protiv raznoraznih mikroba.

Prirodni pripravci protiv celulita

Prirodni pripravci protiv celulita Celulit je uobičajen kod mnogih žena, te protiv celulita nema jednostavnog rješenja. Kada se želite riješiti celulita najbolje bi bilo kombinirati nekoliko opcija i sustavno djelovati na celulit. Više o celulitu, uzrocima nastanka i o tome kako se riješiti celulita: Celulit – kako ga se riješiti – Ljepota COVER magazin Prirodni… Nastavi čitati Prirodni pripravci protiv celulita

Kadulja za kosu – za što i kako je koristiti

Kadulja je biljka koja se koristi za čaj, ali i kao dodatak jelima. Osim u prehrani kadulja se može koristiti i za kosu. Kadulja ima anioksidativna, antimikrobna te antiseptička svojstva. Iako se često upravo ova svojstva kadulje naglašavaju kod drugih problema, posebno upala grla i neugodnog zadaha, te se često kadulja može pronaći kado sastojak pastila ili vodice za ispiranje usta, kadulja može pomoći i kod problema s kosom i vlasištem.

Začepljen nos

Postoje mnogobrojni prirodni lijekovi koji se preporučuju kod začepljenog nosa, a sigurno će neki pomoći i vama…