Miteseri

Čime se može smanjiti nastanak mitesera ili crnih prištića?

Rate this post

Komentari

5 komentara na “Miteseri”

 1. Ja isto radim s zelatinom. I odlicno je. Ne boli mnogo

   
 2. Želatin smrdi katastrofa, bila sam na ivici povraćanja i pokušavala istrpiti ali nisam uspjela. Pri tome, pošto se na krajevima osušilo pokušala sam oguliti želatin, da probam, ali je vuklo kožu toliko da sam imala osjećaj da samu kožu gulim. Ispiranje je bila svojevrsna avantura, vodom toplom koliko možete istrpiti, i sa pauzama zbog trljanja peškirom, mislim da bi u suprotnom trajalo skidanje satima. Iz više razloga NE PREPORUČUJEM.

   
 3. Malu kesicu želatine umutiti prema preporukama na omotu pa zagrijati kratko u mikrovalnoj ili u lončiću na plati. Paziti da nije vrelo!!! U debljem sloju nanijeti na mitiserima zahvaćeno područje (uglavnom T-zona: čelo, nos, brada) i ostaviti da se želatina skroz osuši/stisne. Nakon toga, lagano odguliti želatinu (u jednom potezu i u jednom komadu). Vidjet ćete da su svi mitiseri izvučeni van. Tada otvorene pore očistiti blagim pilingom, isprati i obrisati tonikom za lice. Poželjan je piling od kirstaliziranog meda!!

   
 4. Polovinu svježe germe pomješate s malo toplog mlijeka, ujednačite smjesu i nanesite na lice, ostavite da dijeluje, a kad se osuši kružnim pokretime skinite većinu s lica a potom isperite toplom a zatim hladnom vodom, dobro je protiv mitesera i bubuljica.

   
 5. persun trljati mitesere

   

Odgovori

*