Neugodan miris tijela

29. kolovoza 2019. 32 By Prirodni lijek

Neugodan miris tijela

Mirisi tijela su normalna pojava, a to i nije neki problem u normalnim okolnostima. Ipak, problem se pojavljuje kada osobe imaju pretjeran miris tijela, što zna biti vrlo veliki izvor neugodnosti za pojedince.

Osobe koje su svjesne da imaju jake mirise tijela ponekad izbjegavaju kontakte i smanjuju društvenu interakciju. Iako se neugodan miris tijela čini kao trivijalan problem, posljedice mogu biti vrlo dalekosežne.

Uporaba dezodoransa i sprejeva je od velike pomoći jer oni kamufliraju miris tijela, ali nažalost ne rješavaju problem. Stoga je uz njihovo korištenje važno i razumjeti što uzrokuje neugodne tjelesne mirise. .

Najvažniji korak koji morate poduzeti je održavati vrlo visoku razinu higijene. Kupite antibakterijski sapun za čišćenje kože, jer se neugodni mirisi brže razvijaju što je prisutnost bakterija na koži veća. Bakterijska aktivnost uzrokuje kemijske reakcije koje oslobađaju neugodne mirise.  Noge, pazusi, prsa i međunožje su područja koja su mnogo sklonija neugodnim mirisima jer je tu vlažnost veća, te razmnožavanje bakterija brže.

Nepravilna prehrana jedan je od uzroka neugodnih tjelesnih mirisa, kao  i nedostatak cinka u prehrani. Cink je potreban za detoksikaciju tijela, pa njegov manjak uzrokuje neugodne mirise.

Miris tijela može nastati zbog nekih oboljenja, bolesti bubrega, gljivične infekcije, bolesti jetre i sl.

Za borbu protiv neugodnih mirisa tijela koristite antibakterijski sapun, te dezodorans. Nosite pamučnu odjeću tijekom ljeta.

Koristite kupke u koje ste dodali eterično ulje ružmarina ili sušenu biljku. Razrijeđen jabučni ocat može se koristiti za ispiranje područja ispod pazuha.

Pokušajte slijediti uravnoteženu prehranu i izbjegavati nezdravu i masnu hranu. Povremeno provedite detoksikacijsku dijetu. Izbjegavajte rafinirani šećer, bijelo brašno i procesuiranu hranu. Izbjegavajte alkohol, kofein , kumin i češnjak.

Nikad nemojte nositi dvaput istu odjeću a da je niste u međuvremenu oprali, posebno ne ljeti. Depilirajte pauzh redovito. Nosite pamučne čarape i ispravno perite noge.