Je li sigurno bojiti kosu tijekom trudnoće?

      Nema komentara na Je li sigurno bojiti kosu tijekom trudnoće?

Oglas

Je li sigurno bojiti kosu tijekom trudnoće?

Ograničeni dokazi koji postoje sugeriraju kako je bojenje kose vjerojatno sigurno za vrijeme trudnoće. Istraživanja na životinjama su pokazala kako bojenje kose ne bi trebalo biti štetno jer vrlo malo kemikalija za vrijeme bojenja ulazi u vaš sustav.

Ipak, s bojenjem kose je najbolje pričekati do drugog tromjesečja, kada je beba manje ranjiva. Te, također umjesto da bojite cijelu kosu, razmislite o bojenju ključnih dijelova, te da izbjegavajte doticanje boje s tjemenom. Svaka potencijalno štetna kemikalija ući će u vaše tijelo preko kože, a ne vlasi.

Možda ste čuli kako su biljne boje za kosu bolja alternativa, ako želite izbjeći sintetičke kemikalije, ali i tu budite pažljivi. Provjerite sastojke tzv. prirodnih boja za kosu. Ponekad ćete uz brojne prirodne supstance u sastavu pronaći jednake sintetičke supstance koje postoje u popularnim proizvodima za bojenje.

Ako sami odlučite bojiti svoju kosu obavezno nosite rukavice, prozračite prostor i minimalizirajte vrijeme izloženosti kemikalijama. Nemojte je ostavljati na glavi duže nego što je potrebno.

Više o trudnoći: Trudnoća

Za više ideja kako si olakšati tegobe  pogledajte komentare ispod, a ako vi imate neki provjereni recept ostavite ga u odgovorima ispod kako biste pomogli drugima.

 

Odgovori

*