29. ožujka 2024.

Zdrave biljke kao inspiracija

Prirodni lijek | Narodni lijekovi | Zdravlje iz prirode | Liječenje prirodom | Prirodni lijekovi

Je li sigurno bojiti kosu tijekom trudnoće?

Ograničeni dokazi koji postoje sugeriraju kako...

Je li sigurno bojiti kosu tijekom trudnoće?

Ograničeni dokazi koji postoje sugeriraju kako je bojenje kose vjerojatno sigurno za vrijeme trudnoće. Istraživanja na životinjama su pokazala kako bojenje kose ne bi trebalo biti štetno jer vrlo malo kemikalija za vrijeme bojenja ulazi u vaš sustav.

Ipak, s bojenjem kose je najbolje pričekati do drugog tromjesečja, kada je beba manje ranjiva. Te, također umjesto da bojite cijelu kosu, razmislite o bojenju ključnih dijelova, te da izbjegavajte doticanje boje s tjemenom. Svaka potencijalno štetna kemikalija ući će u vaše tijelo preko kože, a ne vlasi.

Možda ste čuli kako su biljne boje za kosu bolja alternativa, ako želite izbjeći sintetičke kemikalije, ali i tu budite pažljivi. Provjerite sastojke tzv. prirodnih boja za kosu. Ponekad ćete uz brojne prirodne supstance u sastavu pronaći jednake sintetičke supstance koje postoje u popularnim proizvodima za bojenje.

Ako sami odlučite bojiti svoju kosu obavezno nosite rukavice, prozračite prostor i minimalizirajte vrijeme izloženosti kemikalijama. Nemojte je ostavljati na glavi duže nego što je potrebno.

Trudnoća Trudnoća po tjednima 

Fotografije tijela u trudnoći po tjednima

Stvarne fotografije tijela (trudnički trbuh) u trudnoći po tjednima

Kako se računaju tjedni, mjeseci i tromjesečja u trudnoći

Kako se računaju tjedni, mjeseci i tromjesečja u trudnoći

 

5/5 - (1 vote)