GLJIVICE U USIMA – CANDIDA

Kako liječiti gljivice u uhu ili usima sa cesnjakom ili jos nekim
dodatkom … i koliko puta dnevno, kako dugo,te odnos
naspram nekog dodatka …

 

 

3.5/5 – (24 votes)

Komentari

3 komentara na “GLJIVICE U USIMA – CANDIDA”

  1. Prvo proveriti imate li ili ne vražiju KANDIDU. Provera: manju čašu bez reljefa uveče napunite običnom vodom pa ujutru prvu pljuvačku iz ustiju pustite u čašu i sačekjte 15 minuta. Pogledaj, ako pispljuvak pliva -NEMAŠ, ako se razvlači na dole sluz-IMAŠ u manjoj količini a ako se na dnu vidi talog slično kredi, krečnjaku-IMAŠ previše, hitno na lečenje.Veoma efikasno je uzimati ULJE DIVLJEG ORIGANA – (3x 2-3 kapi)tri puta dnevnosa sa vodom ili sokom (manja količina) jako je opor ukus.

     
  2. Izvinite dijete mi poslalo kad mi je zvonio telefon, a nizam završila. Nastavak:

    Za akutne bolesti izazvane candidom, afte naprimjer, bit će vjerovatno dovoljno nekoliko dana. Za kronične, kao paradentoza i nekoliko mjeseci, ali sigurno ćete riješiti svoje probleme.
    Ako imate sistemsku candidu možete se u početku osijećati loše, ali ipak nastavite, jer takvu krizu prouzroči svako čiščenje organizma od otrova.

     
  3. Svako jutro natašte, prije nego popijete vodu,prije pranja zubi jednu veliku žlicu (ne previše da vam to ne stvara poteškoću) NERAFINIRANOG, HLADNO PREŠANOG ULJA-može maslinovo, mućkati u ustima 10-15 minuta. Zdušno mućkati, provlačiti kroz zube i jako paziti da nimalo ne progutate. Ispljunite dobro sve iz usta (u wc jer je ta tekućina vrlo nečista), zatim isperite usta toplom vodom, pa operite dobro zube. Tekućina koju ste ispljunuli trebala bi biti bjelkasto žuta i ne imati izgled ulja, ili niste dovoljno dugo i dovoljno dobro mućkali.

     

Odgovori

*