Kako popraviti štetu učinjenu pušenjem

      Nema komentara na Kako popraviti štetu učinjenu pušenjem

Oglas

Kako popraviti štetu učinjenu pušenjem

Ako ste shvatili sve prednosti prestanka pušenja i prestali pušiti vjerojatno se pitate postoji li način na koji možete poništiti negativne posljedice koje je pušenje ostavilo na vaše zdravlje.

Pušenje posebno šteti plućima, srcu, krvnim žilama i koži. I dok je neka šteta nepopravljiva postoje neke stvari koje možete učiniti kako biste popravili ono što se može popraviti i vratili zdravlje i izgled u normalnu.

Vježbajte

Vježbajte svakodnevno 30 do 60 minuta. Ovo je vjerojatno najbolji način na koji možete popraviti štetu učinjenu pušenjem, osim samog  prestanka pušenja. Tjelovježba vraća kisik u stanice, što popravlja tonus kože, funkcije pluća i zdravlje srca.

Jedite uravnoteženo

Hranite se svježim namirnicama, a voću i povrću u svojoj prehrani dajte prednost. Zdrava hrana opskrbit će vaše tijelo vitaminima, mineralima i drugim tvarima koje će popraviti štetu učinjenu pušenjem.

Pijte dovoljno vode

Pijte oko 8 čaša vode svakodnevno. Voda pomaže toksinima povezanim s pušenjem da izađu iz tijela. Hidratacija također poboljšava stanje kože.

Za više ideja kako si olakšati tegobe  pogledajte komentare ispod, a ako vi imate neki provjereni recept ostavite ga u odgovorima ispod kako biste pomogli drugima.

 

Odgovori

*