Ogrebotine

 

Ogrebotine

Budući da su ogrebotine i posjekotine oštećenja na koži primijetit ćete je gotovo odmah, posebno ako su popraćene boli. Simptomi uključuju manje krvarenje, osjetljivost u području oko ogrebotine, crvenilo kože, a mogu biti popraćeni i manjom povišenom temperaturom.

Ako su simptomi izraženiji može se raditi o većem upalnom procesu od same ogrebotine ili posjekotine. Takve rane bi trebao pogledati liječnik, a simptomi ogrebotina i posjekotine koje zahtijevaju liječničku pažnju su: Oticanje kože, krvarenje iz rane koje ne prestaje, slabost u mišićima područja koje okružuju ogrebotinu ili posjekotinu.

Obično ogrebotine nisu razlog za zabrinutost, te će proći same od sebe, a zarastanje možete ubrzati uz prirodne lijekove.

Za početak trebate dezinficirati dio kože na kojem se nalazi ogrebotina.

Ogrebotine

Crvena papričica će zaustaviti krvarenje na malim ogrebotinama i posjekotinama.

Ogrebotine

Na ogrebotinu ili posjekotinu nakon što je dezinficirate nanesite vitamin E u ulju ili aloe vera gel.

Ogrebotine

Ulje češnjaka pomoći će da se smanji upala i infekcija. Stavite ga u manjoj količini na posjekotinu ili ogrebotinu.

Ogrebotine

Ulje lavande je vrlo učinkovito u tretiranju ogrebotina, jer ne samo da dezinficira ranu, nego pomaže da ona brže zarasta. Odlično djeluje u kombinaciji s čajem od timijana. Napravite čaj od timijana i dodajte 3 do 5 kapi eteričnog ulja lavande. Nanesite mješavinu na ogrebotinu dvaput dnevno.

Ogrebotine

Mnogi znaju na ogrebotine nanijeti zavoj kako bi spriječili upalu. Ali važno je redovito mijenjati zavoje, te redovito izlagati kožu svježem zraku, kako bi se mogla formirati nova koža.

Ogrebotine

Odrasle osobe s ogrebotinama bi trebale izbjegavati pušenje i konzumiranje alkohola jer to usporava proces zarastanja.

4.8/5 – (23 votes)

Komentari

2 komentara na “Ogrebotine”

  1. Ovo totalno pomaze fala vam puno xD

     
  2. nevenova krema

     

Odgovori

*