Kako potaknuti menstrualno krvarenje

      55 komentara za Kako potaknuti menstrualno krvarenje

Oglas

Kako potaknuti menstrualno krvarenje

Možda vam menstruacija kasni ili želite potaknuti menstruaciju da krene dan ranije kako bi završila do nekog važnog događaja. Za to postoje neke popularne opcije. Nakon što se ovulacija zbila menstrualno krvarenje će se pojaviti 14 do 15 dana, te menstruaciju ne možete odgoditi prirodnim putem, ali možete malo ubrzati njeno pojavljivanje.

Ali prije nego što se odlučite na ubrzavanje menstruacije napravite test za trudnoću za rano otkrivanje trudnoće, jer mnoge stvari ispod mogu negativno djelovati na trudnoću i izazvati tragične posljedice. Stoga ako postoji ikakva šansa da ste trudni, nemojte pokušavati ubrzati menstruaciju.

Poznato je kako visoke doze vitamina C mogu potaknuti kontrakcije maternice i isforsirati početak menstruacije. Suplementi u dozi od 3000 mg vitamina C tri dana zaredom trebali bi potaknuti početak menstrualnog krvarenja.

Dvije ili tri šalice jakog čaja od đumbira  također bi trebale potaknuti menstruaciju i ubrzati njen dolazak.

Čaj od peršina ili veća koncentracija peršina u juhi stimulirat će zidove maternice i potaknuti menstrualno krvarenje.

Ukoliko veće znate da imate neredovite menstruacije, a željeli biste ovaj put dobiti točno na vrijeme, kako biste mogli isplanirati neki događaj dobra opcija je već od prvog dana ciklusa piti čaj od nevena, po 2-3 šalice dnevno, sve dok se ne pojavi sljedeća menstruacija. Čaj od nevena regulira cikluse, ali ga treba piti i u prvom dijelu ciklusa.

Za više ideja kako si olakšati tegobe  pogledajte komentare ispod, a ako vi imate neki provjereni recept ostavite ga u odgovorima ispod kako biste pomogli drugima.

 

55 comments on “Kako potaknuti menstrualno krvarenje

 1. Lajla

  Kasnila mi menstruacija i naravno odmah panika. Ginekolog mi na ultrazvuku otkrije cistu na lijevom jajniku i propise tablete koje trebam piti poslije druge menstruacije. I cekam ja tu prvu koja i dalje kasni, bolovi uzas. Citam da vitamin C izaziva menstruaciju i popijem casu eto onako cisto da probam. Sat dva poslije stigla nakon tolike muke. E sad, dal bi svakako dosla ili ju je zaista vitamin C potaknuo ne znam ali vrijedi probat

   
  Reply
 2. Anonimno

  Meni je persin pomogao, zapravo imala sam zanimljivu situaciju. Citala sam o tome i pocela piti persin i nakon dan ili dva je pomoglozatim sam imala dvije ili tri menstruacije normalne a onda su pocele opet kasniti.

   
  Reply
 3. Anonimno

  Peršun je meni jednom prilikom pomogao, dobila sam tri dana ranije, ali ja sam ga pila iz nekih drugih razloga, po jednu solju dnevno 3-4 dana

   
  Reply

Odgovori

*