Kurje oči

Što se koristi za mazanje kod pojave kurjeg oka?

Kurje oči mogu biti pojava koja se često vraća. Prirodni lijek može biti učinkovit kao i neki kupovni lijekovi, a neki od najčešće spominjanih su:

Čuvarkuća za kurje oko

Ovo je jednostavan način ukoliko imate pri ruci čuvarkuću. Proces je takav da se otkine komadić lista čuvarkuće, te se skine zaštitna tanka kožica sa lista čuvarkuće. Potom se taj komadić čuvarkuće stavi na kurje oko. Omotati prozirnom folijom i ostaviti da djeluje preko noći. Postupak ponoviti nekoliko večeri za redom. Uglavnom će biti dovoljno dva ili tri puta, dok se kod nekih tvrdokornijih može tretman treba ponoviti i više puta.

Aspirin za kurje oči

Aspirin se na kurje oko može nanositi na dva načina. Jedan je u kombinaciji s alkoholom, a drugi sa svinjskom masti.

Jedan aspirin zgnječiti da se pretvori u prah, potom ga otopiti u 10 ml alkohola. Ostaviti jedan dan da odstoji. Natopiti mali komadić vate s mješavinom alkohola i aspirina, te staviti na kurje oko. Omotati folijom kako se ne bi micali i kako bi djelovanje bilo jače ili staviti flaster preko. Ostaviti tako preko noći. Bilo bi dobro obuti čarape preko.

Ujutro odmotati, dobro isprati te namazati nevenovom masti ili nekom drugom masnom kremom.

Postupak ponoviti nekoliko večeri za redom.

Pazite da komadić vate bude veličine kurjeg oka i da se stavi samo na taj dio, budući da ima jako djelovanje.

Uglavnom je potrebno tri do pet puta ponoviti tretman.

Aspirin i svinjska mast za kurje oko

Aspirin zgnječiti i pretvoriti u prah. Pomiješati ga sa svinjskom masti. Nanijeti navečer na kurje oko, omotati, pazite da ne stegnete previše i ostaviti da djeluje preko noći. Ujutro dobro isprati. Postupak ponoviti nekoliko puta.

Što je kurje oko i kako sebi olakšati simptome

Da biste dobili dijagnozu i medicinski tretman za kurje oči liječnik će vam pregledati stopalo ili drugo mjesto gdje se pojavilo kurje oko, te potražiti uzroke kurjih očiju. Možda će vam preporučiti i rendgensko snimanje ukoliko se uoči da neke fizičke abnormalnosti uzrokuju kurje oko. Međutim, ovo je čest problem koji mnogi ljudi imaju, pa nije neobično sam sebi dijagnosticirati kurje oči i isprobati neki od tretmana koje narodna medicina predlaže prije posjeta liječniku.

Što možete sami učiniti

Najvažnije je prestati s onim što je uzrokovalo kurje oko, bilo nositi određene cipele, određeni tip cipela ili boje njegovati područje kože na kojem s pojavilo kurje oko.

Kupka nogu ili ruku gdje se nalazi kurje oko u toploj i pjenušavoj vodi može omekšati kurje oči, pa će neki prirodni lijekovi za kurje oko bolje djelovati ako ih se nanese nakon kupke. Također bolji učinka će imati kao ih se nanese na tanku kožu, pa prilikom tuširanje ili kupke koriste tvrde spužve ili kamen za kupanje.

Kupka u epsom soli

Uronite stopalo u kupku koju ste priredili od tople vode i epsom soli. Nakon što je koža omekšala, koristite kamen plavac kako biste skinuli slojeve tvrde kože, a na kraju primijenite neki prirodni lijek za kurje oči koji se stavlja kao oblog preko noći.

Pomice – kamen plavac

Plavac je lagana i izrazito šupljikava stijena vulkanoskog porijekla za koju mnogi tvrde kako je najjednostavniji lijek za kurje oči. Uronite stopala u toplu vodu na oko 10 minuta, a zatim uzmite kamen plavac za kupanje i protrljajte područje kurjeg oka, slično kao turpijicom za nokte. Nakon toga možete nanijeti neki od iznad ili ispod navedenih prirodnih lijekova za kurje oči.

Limun za kurje oči

Kiselina u limunu može vam pomoći da se riješite kurjeg oka. Prije nego idete na spavanje, a nakon što ste napravili kupku stopala i pažljivo ih obradili pornice kamenom, uzmite komad kore limuna i stavite na kurje oko, a zatim flasterom pričvrstite da stoji. Ovaj postupak trebalo bi ponavljati svaku večer dok se ne povuče kurje oko. Naravno, treba prestati u slučaju bilo kakve iritacije.

3.9/5 – (7 votes)

Komentari

7 komentara na “Kurje oči”

  1. COVER magazin

    ČUVARKUĆA ZA KURJE OKO
    Otkinuti komadić lista čuvarkuće, skinuti onu tanku zaštitnu kožicu, ona je skoro prozirna, s jedne strane i tu stranu staviti na kurje oko. Omotati prozirnom folijom kako bi se potparilo i čuvarkuća ostala na mjestu. Ostaviti tako preko noći, ujutro skinuti. Ponoviti nekoliko puta, ovisno o veličini kurjeg oka.

    Vidim da se spominje i salicilna kiselina i aspirin u kombinacijama s alkoholom ili s masti. Probala sam. Bilo mi je jednostavnije s alkoholom i meni je isto pomoglo. S obzirom da mi se relativno često pojavljuje kurje oko, probat ću i varijantu s masti.

    Meni su te dvije varijante – čuvarkuća te aspirin s alkoholom.

     
  2. Kurje oko – kako ga se riješiti?

    Ttinktura sa aspirinom:
    3 tablete od aspirina (onaj od500mg), dakle ukupno 1.500mg aspirina samljeti u prah i pomiješati s 200 ml alkohola (medicinski 70%) ali može poslužiti i čista rakija.
    Dobro promućkati i ostaviti 1 dan da odstoji.
    Navečer dobro promućkati i natapkati na komadić vate, staviti na kurje oko i zamotati folijom. Obavezno zamotati taj dio folijom ili najlonskom vrećicom. Preko obuti čarapu. Ostaviti preko noći tako te ujutro odmotati, isprati namazati nekom kremom poput nevenove masti ili nekom drugom masnom kremom da omekša taj dio.
    Ovisno o jačini kurjeg oka ponovi postupak nekoliko noći.

    Ovaj recept se može primijeniti i za tvrde pete i slično.

    Nakon što sam probala puno drugih recepata, te dosta kupljenih proizvoda, ovaj recept mi je pomogao da se nakon dvije godine napokon riješim kurjeg oka.

     
    1. Da nije na 3 aspirina 20ml? 200 ml se cini puno

       
      1. Potpuno je nevažno, meni funkcionira u oba slučaja. Ako je manje alkohola brže djeluje i bolje je za manje površine.
        Meni se često pojavljuje kurje oko, skoro svake zime, koristim ovu kombinaciju alkohol plus aspirin, čak bez točne mjere, nego otprilike, i uvijek pomaže.

         
  3. Ulje čajevca je dobro za kurje oči.Meni je pomoglo.;-)

     
  4. Radikalno lijecenje . Kupite u apoteki salicil u prahu i pomijesajte ga sa malo Svinjske masti da dobijete smesu kako bi se drzalo samo. Dobro raskvasite bolno mjesto u vodi prije stavljanja lijeka. Stavite smjesu na bolno mjesto i povezite da stoji tu. Kvasite stoje moguce cesce(efekat je bolji).To izjede kozu okolo i to se mijenja po potrebi sve dok se ne izvadi korijen. Kada ste sigurni da nema traga od korjene prestanite sa terapijom. A ujedno i zaboravite daje ikad bilo posto se nece tu pojaviti.

     
  5. Da biste smekšali tkivo, nanesite nevenovu mast tri puta dnevno na kurje oko.

     

Odgovori

*