5 komentara

 1. zani ma kupo sam se u moru plizu danske u flensburgu de sam osjetio nesto oko noge vjerojatno je medusa mlada sad me svrbi noga I ruka kak da se rijesim te svrbezi

   
 2. Opekline od meduze!
  Iznimno brz i učinkovit lijek – na mjesto gdje Vas je meduza opekla nanesite prstima najobičniji tekući deterđent za pranje posuđa! Učinak je navjerojatan! Nakon nekog vremena opet čete osjetiti žarenje, ovaj put manje. Ponovite koliko god puta je potrebno, no obično je isti dan problem riješen. Čuvajte opeklinu od izlaganja suncu slijedećih nekoliko dana ali je slobodno močite u moru, naravno s ostatkom vašeg tijela!)

   
 3. Provjereno,najbolji lijek je ulje gospine trave ili kantarionovo ulje

  Priprema ulja od gospine trave:
  U bocu sa širokim grlom staviti jedan dio svježeg cvijeta i lista gospine trave i tri dijela maslinova ulja. Bocu dobro začepiti i držati na suncu 7 tjedana.
  Kroz to vrijeme potrebno je svakodnevno bocu dobro promućkati.
  Nakon 7 tjedana ulje se procijedi kroz višestruku gazu, a također treba iscijediti i lišće i cvjetove gospine trave.Pravo i dobro pripremljeno ulje od gospine trave ima crvenu boju.
  Uz uvjet da se čuva u tamnoj boci i na tamnom mjestu, to ulje može se držati i do dvije godine, a da se ne pokvari.

  Djelovanje:
  Ulje od gospine trave njeguje kožu (suhu, nečistu i ispucalu).
  Ulje gospine trave ubrzava zacjeljivanje rana i opekotina, pomaže kod ozljeda mišića, izljeva krvi i oteklina, te liječi čireve, prišteve i hemoroide. Ono je dobro za njegu nečiste, ispucale, suhe i ljuskave kože. Može se koristiti i za masažu protiv bolova kod gihta, reume i isčašenja.

   
 4. Geli ili sok od biljke aloja (aloe vera) smanjuje bolove, iritaciju i pospješuje zacjeljivanje kod blžih opeklina. Također pomaže i med. Nnesite ga u tankom sloju na opeklinu, lagano prekrijte gazom i ponavljajte svaki dan dok opeklina ne zacijeli.

   

Ostavite komentar

*