Svrbež u preponama

Koji su najbolji oblozi ili maziva koji sprječavaju svrbež u predjelu prepona?

2.9/5 – (8 votes)

Komentari

4 komentara na “Svrbež u preponama”

 1. Zbog fleke u preponi krenula sam kod dermatologa a nakon višemjesečnog liječenja Belogent i Lamisil kremama ta mala fleka se proširila po cijeloj preponi uz crvenilo.Bila sam očajna i pretraživala razne forume,dok nisam naišla na preporuku jedne gospođe koja je boravila u Indiji i kaže da se tamo koristi običan talk protiv gljivičnih oboljenja.U DM-u sam kupila najobičniji Felce Azura puder za 8 kn i već nakon 2 dana primjene crvenilo se smanjilo,koža se počela ljuskati i sušiti,a nakon 4 dana još bolje.Nastavljam dalje i preporučam ga svim ženama (za prepone,pazuha,ispod dojki)

   
 2. Redovna higijena sa blagim preparatima , djeciji puder, komotnija pamucna odjeca, vise kretanja na otvorenome, meni je to pomoglo imam cistu i zdravu kozu.

   
 3. Dobra higijena!!! Uz svakodnevno tuširanje, OBAVEZNO pranje nakon svake nužde (toplom vodom i blagim sapunom) i dobro osušiti to područje + redovna depilacija za odrasle. Po potrebi staviti malo dječijeg pudera.

  Limun je preagresivan i kiselina dodatno naražuje i nagriza već iritiranu nježnu kožu na tom dijelu tijela.

   
 4. Travari tvrde kako je najbolji lijek za ovu bolest svježe iscjeđeni razrijeđeni sok od limuna koji se stavlja na prepone. Limunov sok će ublažiti svrbež i isušiti osip.

   

Odgovori

*