Hormonalne promjene i seksualni život

Hormonalne promjene i seksualni život

Hormonalne promjene koje se javljaju kod žena i kod muškaraca nakon srednje dobi mogu utjecati na seksualnu želju i funkciju.

Oko 30 posto muškaraca srednje dobi osjetit će pad razine testosterona što tada utječe na libido.  Žene također doživljavaju pad estrogena što onda također ometa libido i seksualni život.

U ovim slučajevima može pomoći nadomjesna hormonska terapija kao neki biljni pripravci, ali o tome svakako morate razgovarati s liječnikom.

1/5 – (1 vote)

Komentari

4 komentara na “Hormonalne promjene i seksualni život”

  1. ucenica prirodne medicine salzburg austrija

    osobe koje boluju od dijabetesa imaju smanjenu zelju za seksom. ne bitno dali zene ili muskarci kod oba pola taj problem je izrazen. razlog prvenstveno ta bolest dijabetes. vece i izrazenije probleme imaju osobe srednje dobi i starije osobe. velika poruka je za sve da se redovno bave sportom, da piju sto vise tecnosti prvenstveno vode. to smanjuje nivo secera u krvi i time vraca polako zelju za sexom.

     
  2. ja sam dijabeticar i imam smanjenu zelju za sexom a moj suprug to ne razume jer bi on da se cesce sexa.

     
  3. Kikindjanka

    Nisu samo hormonalne promene krivci za slabljenje libida, posle raznih iskustava u svim oblastima zajednickog zivota, ne izgleda mi bas narocito privlacan ni na tom polju. Cestitam svima koji posle desetina godina braka jos zarko zele svog partnera

     
  4. REFERMIN

     

Odgovori

*