Infekcija mokraćnog mjehura – prehrana

Infekcija mokraćnog mjehura – prehrana

Većina stručnjaka se slaže kako se infekcija mokraćnih putova najbolje suzbija većim količinama tekućine. Tada češće mokrite i na taj način temeljite ispirete mokraćni trakt.

Izbjegavajte kavu, alkohol, crni čaj, čokoladno mlijeko, gazirana pića i sokove od agruma. Preporučuje se i izbjegavanje agruma, rajčica, octa, šećera, čokolade, umjetnih sladila i jako začinjenih jela.

Oporavak ćete pospješiti dodatnim količinama vitamina C (500mg svaka dva sata) i vitamina A (25000MJ dnevno). Redovno pijte i sok od brusnice.

Opširnije o pojedinim vitaminima i mineralima

1 komentar

  1. Ukoliko se uzimaju uroantiseptici ili antibiotici, ne preprucuje se uzimati veca kolicina tekucine tijekom terapije tako da konentacija baktericida u mokracnom mjehuru bude idelna. Nakon terapije uzima se veca kolicina tekcine kako bi se unistene bakterije sto prije izmokrile uz uzimanje C vitamina jer kiselost onemogucava da se preostale bakterije zadrzavaju ns stijenci mokracnog mjehura i ucahure do slijedeceg pada imuniteta otganizma kada se ponovo mogu nesmetano razviti i izazvati recidiv, tj. ponovo upalu. Zakljucak je- amtibiotik i manje tekucine…kssnije – vise tekucine uz kiseli okolis jer se preostale bakterije ne ‘love’ za zakiseljenu stijenku mokracnog mjehura. Kamilica bez secera ima isti ucinak kao uroloski caj, a puno je ukusnija i lakse se podnosi.

     

Ostavite komentar

*