Čaj za akne

Čaj za akne

Za liječenje akni preporučuje se čaj od koprive. Trebalo bi piti litru čaja, na gutljaje tijekom cijelog dana. Kako se kopriva ne smije piti neograničeno, čaj se može piti samo određeni vremenski period.

Budući da su akne često povezane s hormonalnim oboljenjima, za liječenje akni mogu se piti i svi oni čajevi koji se koriste za žensko zdravlje, mješavine čajeva za jajnike.

Čaj od divlje maćuhice se također pije za liječenje akni. U litri vode zakuhajte 4 žlice bilja, kuhati 10 minuta, te procijediti. Pola litre piti tijekom dana, a drugu polovicu stavljati kao obloge na lice.

Opširnije o djelovanju pojedinih čajeva

Akne – Prirodan način liječenja akni – Prirodni lijek 

Rate this post

2 komentara

 1. Imam 16 godina i imam akne. Jako se ruzno osjecam zbog toga i imam osjecaj da svi gledaju u moje lice i da se gade. Cula sam za caj od koprive, a sad ne znam kako da uzimam taj caj. Da popijem jednu casu tokom cijelog dana ili? Ako mozete da mi odgovorite. Hvala

   
 2. mama mi ima ekcem,po cijelom tijelu,sva je osuta,a na nekim mjestima zadeblano i ljubičasto uz jak svrbež osjeća kao da joj koža gori iznutra,bila je na pretragama(svi nalazi su za sada u redu)ni jedna krema koju je dobila na recept nije joj pomogla.
  bila je i u bolnici 5 dana na inekcijama koje je već prije dobivala i nakon kojih bi se stanje poboljšalo,ali nakon prestanka primanja inekcija sve opet bukti.
  koža joj je suha i zateže uz taj nesnosan svrbež.
  Koje bile koristiti iznutra,ačime mazati izvana da pomaže.
  hvala.

   

Ostavite komentar

*