Čaj za mršavljenje

Čaj za mršavljenje

Čaj za mršavljenje

Čaj od stolisnika (čaj od hajdučke trave) i čaj od šipka kada se kombiniraju su mješavina koja može biti dobra potpora mršavljenju.
Ubrzavanje metabolizma, djelovanje na nakupljene masnoće i kolesterol, te antioksidanti iz ova dva čaja mogu pomoći u procesu mršavljenja. Ova mješavina čaja na mršavljenje djeluje na nekoliko načina i iz različitih smjerova.

I čaj od šipka i čaj od stolisnika su čajevi koji pojedinačno imaju brojne prednosti i korisne utjecaje na organizam.

Čaj za mršavljenje – priprema

Čajevi stolisnik i šipak. Žlicu čaja od šipka staviti u litru ključale vode. Pustiti da ključa  5 minuta. U ključalu vodu dodati žlicu čaja od stolisnika.  Skrenuti s vatre. Poklopiti. Nakon pet minuta procijedit i piti po šalicu čaja, pola sata prije obroka.

Čaj za mršavljenje – djelovanje

Obično kada spomenemo čaj za mršavljenje imamo ideju o skupim kupovnim mješavinama upitnog porijekla, međutim, neke biljke koje se već stoljećima koriste kao čajevi i poznate su po svojim zdravstvenim benefitima, pokazale su se kao jako dobre za mršavljenje.

Priroda nam daje mnogo ljekovitog bilja koje se koristi u različite svrhe, za liječenje i kao potpora liječenju mnogih bolesti. Jedna od najčešće spominjanih biljaka vezano uz mršavljenje je stolisnik. Ova biljka raste u našim krajevima, te su mnogi od ranije već upoznati s njom. Cvjeta od svibnja do rujna, a nosi mnogobrojne zdravstvene benefite, a često se koristi samostalno ili u mješavinama čajeva za mršavljenje.

Neka od područja u kojima se stolisnik koristi su kod nesanice, kod bolova u leđima, za čišćenje krvi, te kod hemeroida. Čaj od stolisnika poznat je i za liječenje rana, smanjuje upalne procese, ima antibakterijska svojstva kod nekih vrsta bakterija, te stimulira rad jetre. Tako da kada ga koristite kao čaj za mršavljenje, možete očekivati općenito koristi na zdravlje, posebno vezano uz probavu, detoksikaciju i čišćenje krvi.

Međutim, vjerojatno vas najviše zanima može li se i kako se stolisnik koristi kao čaj za mršavljenje.

Tajna korištenja stolisnika kao čaja za mršavljenje je u njegovom metaboličkom djelovanju, koje uključuje poticanje metabolizma masti. Dodatno, stolisnik ima i blago diuretičko djelovanje, te pomaže organizmu da se riješi viša vode, smanjuje otjecanje i čisti organizam, posebno probavni sustav. Zbog kombinacije ovog djelovanja stolisnik je biljka koja ima najsustavnije djelovanje kao pripomoć mršavljenju, tj. kao čaj za mršavljenje. Osim mršavljenja ako ga upotrebljavate možete očekivati i poboljšanje izgleda kože.

U receptu za čaj za mršavljenje stolisnik se koristi u kombinaciji sa čajem od šipka.

Tamno crveni plodovi divlje ruže poznati su po svojim mnogobrojnim ljekovitim svojstvima stoljećima, a u novije vrijeme često ih se može naći na popisu “super namirnica” jer su bogati željezom, i drugim mineralima, vitaminima, posebno C vitaminom i A vitaminom.

Antioksidanti prisutni u čaju od šipka čine ga odličnim izborom kao čaj za mršavljenje. S druge strane njegovo djelovanje na razinu kolesterola, također je dobra referenca da se koristi u čajevima za mršavljenje.

Dok je čaj od šipka popularan, čaj od stolisnika je ipak možda nešto manje prisutan, unatoč brojnim prednostima koje ovaj čaj ima.

Stolisnik i šipak čine izvrsnu mješavinu za mršavljenje i čaj su za mršavljenje koji trebate probati.

Ovu mješavinu čaja je jednostavno napraviti s obzirom da se radi o dva sastojka, a čaj je jednostavna za pripremu.

Ispod ćete pronaći još članaka vezane tematike, ali budući da čaj za mršavljenje uvijek treba kombinirati sa zdravom prehranom, pročitajte o osnovama zdrave prehrane. 

Više o ostalim karakteristikama čaja od stolisnika pročitajte ovdje:

Čajevi za mršavljenje 

Opširnije o djelovanju pojedinih čajeva

40 najboljih savjeta za mršavljenje 

45 laganih, ali medicinski dokazanih trikova za mršavljenje

Mršavljenje bez dijete 

30 dijeta za mršavljenje s planovima dijeta

Šipak – Čaj od šipka

Rate this post

Komentari

Jedan odgovor na “Čaj za mršavljenje”

  1. Koji čajevi su najbolji za mršavljenje?

     

Odgovori

*