Angina pektoris – prevencija

Angina pektoris – prevencija

Nepravodobno liječenje angine može prouzročiti tegobe i drugih dijelova tijela, reumatizam zglobova, upalu bubrega i slično. Da do toga ne bih došlo treba obratiti pozornost na prehranu. Unosite prehranu koja je s malo masti i malo kolesterola, te  bogata magnezijem. Tjelovježba će uvelike pomoći u obrani od ove bolesti uključujući i izbjegavanje pušenja i duhanskog dima. Izbjegavajte alkoholna pića, a provodite više vremena prostorijama u dane kad je prisutan jači smog.

1 komentar

  1. Današnji je život ubrzao za 16x što je doprinjelo lošem metabolizmu, zasićenosti debelog crijeva koje pohranjuje toksine i slabi imuni sustav čovijeka. Zbog slabog imuniteta, slabi i psiha, a to uvelike doprinosi reakciji organizma na stres. Prekomjerno unošenje soli, šečera i kofeina zbog osobnog neznanja.

    Prevencija: minimalno 2 puta tjedno plavu masnu ribu, sjemenke lana umijesane u probiotik svako jutro, zamjeniti rafinirane ugljikohidrate cjelovitim žitaricama, smanjiti unos soli (zamijeniti himalajskom) i šečera, prestati pusiti te izbaciti kofeinske proizvode.. pomoći će također vježbe disanja kao i čajevi od matičnjaka kroz dan i verbene 30 minuta pred spavanje. Ukoliko Vam liječnik predlozi neku vrst beta blokatora, razmislite o terapiji čajem od GLOGA.
    Vitamin B1 je također zadužen za jačanje živaca što Vas može zaštiti od negativnih utjecaja na srce.
    Sve od navedenog je provjereno.

     

Ostavite komentar

*