Eterična ulja za njegu kose

      Nema komentara na Eterična ulja za njegu kose

Oglas

Eterična ulja za njegu kose

Zdrava kosa je odraz je uravnotežene prehrane i zdravog načina života. Danas naša kosa treba više njege i pažnje, nego što je trebala kosa naših majki i baka, budući da je izložena zagađenju i raznim kemikalijama. Zatim, često pranje remeti ravnotežu kiselina i može oštetiti zdravlje kose, a da ne govorimo o peglanju i sušenju vrućim zrakom.

Postoje mnogi čimbenici koji pridonose uništenju kose:

– Okolišni čimbenici kao što su izloženost suncu, vjetru i toksinima.
– Bojenje kose, razni pripravci za učvršćenje, ravnanje kose …
– Grijani vikleri, sušila za kosu…
– Loša cirkulacija vlasišta, nepravilno ispiranje šampona ili regeneratora, preveliko četkanje vlasišta, alergije na proizvode za njegu kose…

U cilju prevazilaženja svih ovih čimbenika naša kosa treba posebnu njegu koja se među ostalim može postići njegom pomoću eteričnih ulja.

Eterična ulja poput kamilice, lavande i ylang ylanga se mogu koristiti pojedinačno ili kao kombinacija za suhu i lomljivu kosu. Masiranje kose s otprilike 20 kapi maslinovog ulja, ulja jojobe, i suncokretovog ulja je također korisno.

Dodavanje 3 do 5 kapi lavande, ružmarina ili geranija u šampon može se upotrebljavati za zdravije za pranje.

20 kapi ružmarinovog ulja, kamilice, geranija, cedrovine ili lavande preporuča se pojedinačno ili u kombinaciji s djevičanskim maslinovim uljem za uklanjanje peruti.

Dodavanje eteričnog ulja bergamota, cedrovine, tamjana, lavande ili ružmarina u kombinaciji ili pojedinačno na svoj šampon će pomoći da se smanji višak izlučivanja sebuma čime se smanjuje mašćenje kose.

Za manje masnu kosu možete je svakodnevno sprejati s ružmarinovim uljem razrijeđenim u vodi.

Za kemijski  oštećenu kosu dodajte 2 do 3 kapi ulja ružmarina ili pačulija u balzam za kosu nakon šamponiranje i ostavite u kosi za 3 – 5 minuta.

Za tanku kosu tjedno njegujte kosu razrijeđenim u temeljnom ulju nekoliko kapi ulja lavande, ružmarina, ylang ylang, pačulija. Može ih se koristiti pojedinačno ili u kombinaciji. 20 kapi eteričnog ulja u 50 ml ricinusovog ulja ili ulja slatkog badema je dobar omjer. Nakon primjene ovih ulja zamotajte kosu u ručnik i ostavite otprilike jedan sat.

Jojoba ulje je odlično za osjetljivu kožu i pomaže promicati rast kose, te kontrolirati  perut.

Kako koristiti eterična ulja

Savjeti za kupovinu eteričnih ulja

*
Aromaterapiju ne bi trebale prmjenjivati trudnice i mala djeca, osim pod stručnim nadzorom, jer neka eterična ulja mogu negativno na njih utjecati.

Eterična ulja za njegu kose
Ocjeni clanak

Za više ideja kako si olakšati tegobe  pogledajte komentare ispod, a ako vi imate neki provjereni recept ostavite ga u odgovorima ispod kako biste pomogli drugima.

 

Odgovori

*