Koristi od inhaliranja ružmarinovim mirisom

      Nema komentara na Koristi od inhaliranja ružmarinovim mirisom

Oglas

Koristi od inhaliranja ružmarinovim mirisom

Ružmarin je popularan u kulinarstvu kao začin posebno u mediteranskoj prehrani. Zimzelena je biljka, čije se ulje ekstrahira iz listova, te je zbog svojih zdravstvenih prednosti vrlo popularno.

Udisanje prirodnog ulja ružmarina pomaže kod problema dišnog sustava, povećava koncentraciju i budnost, te potiče rast kose.
Probavno zdravlje – Ružmarinovo ulje olakšava probavu te pomaže kod bolova u trbuhu, to je i razlog  zbog kojeg je omiljeni začin u mnogim receptima.
Njega kose – Mnogi šamponi za kosu sadrže ružmarin koji potiče rast kose. Koristi se i za tretiranje preuranjenog ispadanja kose, te prhuti i isušenog vlasišta.
Njega kože- Ulje ružmarina se koristi u preparatima za smanjenje bora. Odličan je u tonicima, a djeluje i preventivno protiv pojave akni.
Njega usne šupljine– Ružmarin je odličan prirodni supstitut za vodicu za ispiranje usta jer se bori protiv infekcija u ustima. Pripazite kada ga tako koristite da ga ne progutate.
Poboljšanje memorije– Udisanje mirisa ružmarina sprječava bezvoljnost, a ima stimulirajući učinak na mozak, te pomaže u borbi protiv depresije i anksioznosti.

Kako koristiti eterična ulja

Savjeti za kupovinu eteričnih ulja

*
Aromaterapiju ne bi trebale prmjenjivati trudnice i mala djeca, osim pod stručnim nadzorom, jer neka eterična ulja mogu negativno na njih utjecati.

Koristi od inhaliranja ružmarinovim mirisom
Ocjeni clanak

Za više ideja kako si olakšati tegobe  pogledajte komentare ispod, a ako vi imate neki provjereni recept ostavite ga u odgovorima ispod kako biste pomogli drugima.

 

Odgovori

*