Koje koristi imate od posta – odricanja od određene hrane

Oglas

Post koristi tijelu na mnogobrojne načine

Možda će vam ovo zvučati iznenađujuće, ali post je vrlo dobar za tijelo, osim ako se ide u ekstreme. To je jedan od najboljih načina da očistite tijelo od toksina. Post doslovno čisti vaše tijelo i poboljšava vaše zdravlje. Također, kažu da post u redovitim intervalima izoštrava um. Naravno, ako postite ne trebate se izgladnjivati.

Neki kažu da se sposobnosti tijela za izlječenje povećavaju ako privremeno prestanete jesti.

Redovita detoksikacija tijela putem posta može spriječiti mnoge bolesti poput kardiovaskularnih i vezanih uz krvožilni sustav. Post rješava i neke probavne smetnje, a respiratorni problemi poput astme se mogu postom postupno smanjivati. Post također reducira težinu, a time prevenira nastanak oboljenja vezanih uz pretolost.

Sam čin odricanja ili izbjegavanja određene hrane jača karakter te vam pomaže da se lakše oslobodite ovisnosti poput kofeina i alkohola, a kada karakter dovoljno ojača i drugih.

Postovi se razlikuju.

Vodeni post – Ovo je vrlo težak post jer se u organizam cijeli dan unosi samo voda. Post je zahtjevan, ali su rezultati dobri.

Post na čaju – Post se ponekad  izvodi tako da se unosi samo tekućina. Tada možete piti biljni čaj kako biste očistiti trbuh.

Post na soku – Ovo je jedna od lakše izvedivih metoda posta, jer se  pije svježeg soka od voća povrća u količinama koje želite. Sokovi su lako probavljivi, a ovakav post pomaže kod mnogih bolesti.

Post na medu, limunu i vodi – Ovo je također poznata metoda posta jer se sastoji od nutrijenata koji su iznimno korisni za zdravlje.

Povrtni post – To je post u kojem se jede samo voće i povrće. Vegetarijanstvo pomaže tijelu na razne načine. Na ovaj način unosite u tijelo mnogo manje kalorija, a sve namirnice su visoko bogate korisnim nutrijentima.

Dijeta post – To je post u kojem se jednostavno manje jede. Ostajete malo gladni kada završavate obrok. Ovaj post pomaže tijelu da bolje probavi hranu, jer u želudcu ostaje više prostora. Prejedanje uzrokuje napuhanost, te ovaj post pomaže kod raznoraznih problema vezanih uz probavni sustav.

Postoji još nekoliko tipova posta, a od svakog ćete imati neke koristi. U svakom slučaju, trebali biste odabrati onaj koji vama odgovara i postom redovito čistiti tijelo od toksina.

Koje koristi imate od posta – odricanja od određene hrane
5 (100%) 2 put glasano

Za više ideja kako si olakšati tegobe  pogledajte komentare ispod, a ako vi imate neki provjereni recept ostavite ga u odgovorima ispod kako biste pomogli drugima.

 

Odgovori

*