30. studenoga 2023.

COVER – Prirodni lijek

Narodna medicina | Narodni lijekovi | Zdravlje iz prirode | Liječenje prirodom | Prirodni lijekovi

Zdravi savjeti za one koji žele dobiti dijete

Onog trenutka kada ste odlučili da želite dijete, vjerojatno je užitak i radost zamijenila panika i tjeskoba. To je savršeno normalno, jer svaki roditelj želi najbolje za svoje dijete...

Zdravi savjeti za one koji žele dobiti dijete

Zdravi savjeti za one koji žele dobiti dijete

Onog trenutka kada ste odlučili da želite dijete, vjerojatno je užitak i radost zamijenila panika i tjeskoba. To je savršeno normalno, jer svaki roditelj želi najbolje za svoje dijete. Nemojte se iznenaditi zbog brige oko toga što trebate jesti, trebate li vježbati i koje mjere opreza trebat poduzeti. Morate uvijek imati na umu da započinjete jedno prekrasno razdoblje u svome životu, te da ne smijete dopustiti da vam nepotrebna briga pokvari radost trenutka. Stoga kada se odlučite na dijete, kako biste više uživali, a manje brinuli uzmite u obzir sljedeće.

-1- Ne bi bilo loše da i vi i partner napravite test plodnosti. To će vam pomoći da budete sigurniji da prirodnim putem možete začeti dijete. U slučaju da situacija na bude sjajna liječnik će vam propisati potrebne tretmane kako biste popravili šanse za začeće.

-2- Sistematski pregled također bi bio poželjan. To je potrebno napraviti jer neka stanja koja nemaju primjetne simptome mogu smanjiti šanse začeća.

-3- U ovoj fazi su bitni i prenatalni vitaminski suplementi jer će povećati šanse začeća. Neke tvari primijerice folnu kiselinu potrebno je uzimati od prvog dana začeća, pa čak i mjesece prije začeća.

-4- Ako je i jedno od vas dvoje na nekim lijekovima, bilo bi najbolje razgovarati s liječnikom o odluci da imate dijete.

-5- Za sitne zdravstvene probleme birajte prirodne zamjene umjesto lijekova. Primjerice prehladu pokušajte prvo liječiti s medom, čajem, đinđerom, prije nego što uzmete neki medikament.

-6- Kontrola težine je imperativ, jer dobra forma povećava šanse da ćete imati trudnoću bez komplikacija.

-7- Redovita tjelovježba je vrlo važna ako pokušavate začeti. Redovita tjelovježba poboljšava cirkulaciju, optimalizira tjelesni metabolizam i stabilizira frekvenciju srca.

-8- Seks je vrlo važan, ne samo sa stajališta začeća, nego i intimnosti. Dodatno, seks služi kao odlična vježba i povećava fleksibilnost mišića.

-9- Važnost zdrave prehrane se ne može naglasiti dovoljno. Čim prije modificirajte svoju prehranu i uključite zdrave namirnice u nju. Voće i povrće uvijek moraju biti vaš prvi izbor.

-10- Izbjegavajte brzu hranu i nezdrave namirnice.

-11- Dovoljno sna je druga nužnost koju ne smijete zanemariti. Nedostatak sna povećava hormone stresa u tijelu koji imaju negativan utjecaj na organizam i mogučnosti začeća.

-12- Pušenje sa sobom donosi mnoge potencijalne opasnosti te morate prestati.

-13- Dok mnogi znaju kako je potrebno izbjegavati alkohol u trudnoći, novija istraživanja govore kako je dobro izbjegavati i alkohol ako pokušavate začeti.

-14- Bilo kakva droge su očito zabranjene u trudnoći, ali morate prestati i prije trudnoće.
-15- Ako želite zatrudnjeti morate procijeniti svoje radno okruženje i provjeriti potencijalne prijetnje za zdravu trudnoću, primjerice trebali biste izbjegavati pesticide ili prisutnost žive u svome okruženju.

-16- Muškarci ne smiju zaboraviti da se svi savjeti odnose i na njih. Oni trebaju izbjegavati aktivnosti koje mogu utjecati na zdravlje sperme. To znači da trebaju izbjegavati nošenje uskih hlača i rublje od sintetičkih materijala, te također moraju znati da na zdravlje sperme ima jako negativan utjecaj zagrijavanje međunožja. Također se ne preporučuje dugoročno bicikliranje. Težina je velika prepreka začeću, pa pripazite da je držite u okvirima normale.

-17- Sa stresom smanjujete šanse za začeće. Frustracije i zabrinutost potencijarju probleme u trudnoći. Dobro bi bilo razgovarati s psihijatrom ili promijeniti rutinu ako se nikao ne uspijevate osloboditi stresa.

-18- Sve šumsko voće popravlja plodnost. Hranite se zdravo i živite zdravo, ako želite dijete.

Koliko treba vremena da žena ostane trudna kada odlučite da želite trudnoću

Koliko vremena treba da žena zatrudni? Je li moguće začeće iz prvog pokušaja?

Kako liječiti neplodnost i povećati šanse za trudnoću prirodnim putem

Kako liječiti neplodnost i povećati šanse za trudnoću prirodnim putem

Rate this post

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST