24. veljače 2024.

COVER – Prirodni lijek

Narodna medicina | Narodni lijekovi | Zdravlje iz prirode | Liječenje prirodom | Prirodni lijekovi

Kako liječiti neplodnost i povećati šanse za trudnoću prirodnim putem

Kako liječiti neplodnost i povećati šanse za trudnoću prirodnim putem

Kako liječiti neplodnost i povećati šanse za trudnoću prirodnim putem

Što bi trebalo uzimati da djeluje sustavno na sve uzročnike neplodnosti:

Za početak kure liječenja neplodnosti:

– 40 suhih smokvi se potopi u pola litre domaćeg maslinovog djevičanskog ulja i
to treba da stoji 40 dana.  Nakon toga svako jutro jednu smokvu pojesti i žličicu tog ulja. Istodobno kada krenete uzimati smokve krenite i s kurom čajem od macine trave.
– Čaj od macine trave 40 dana, tri šalice dnevno žena, a muškarac jednu, čaj se ne pije za vrijeme mjesečnice, pa znači piti ga jedan i pol ciklus.

Nakon kure nastaviti:

– Drugi dio ciklusa, nakon ovulacije piti vrkutu i nastaviti dok se ne desi trudnoća prvi dio ciklusa macinu travu, a drugi vrkutu (muškarac cijelo vrijeme pije samo po jednu šalicu macine trave ili stolisnika).

Macina trava dobra je za sve probleme s spolnim organima i smatra se najboljim lijekom protiv neplodnosti, neki tvrde da pomaže čak i kod začepljenih jajovoda. Vrkuta također liječi mnoge ženske probleme, te dobro djeluje na progesteron u drugom dijelu ciklusa, jer pomaže očuvanju eventualne trudnoće, ali treba je prestati piti kada se ustanovi da ste trudni.

Što još treba uzimati – za sve žene koje žele trudnoću:

– Multivitamin (svaki dan, od prvog do zadnjeg dana ciklusa)
– Vitamin C 500 (svaki dan, od prvog do zadnjeg dana ciklusa)
– Matična mliječ (svaki dan, od prvog do zadnjeg dana ciklusa, ukoliko primijetite da su vam se ciklusi skratili, matičnu mliječ uzimajte u manjoj količini i samo par dana kroz mjesec, kada se sjetite, jer kod žena koje imaju normalne cikluse matična mliječ može potaknuti preveliko lučenje spolnih hormona i ubrzati ovulaciju)
– Sjemenke bundeve i suncokreta, nazasoljene i nepržene, po otprilike jednu jušnu žlicu svaki dan tijekom cijelog ciklusa. One su  jako bitne za žene starije od 35 godina jer ove sjemenke popravljaju kvalitetu jajašca, ali dobro je i za mlađe žene.

Za poboljšanje plodne cervikalne sluzi:

– Pet dana prije očekivane ovulacije oko (9. ili 10. dana ciklusa) napraviti kuru češnjakom, najbolje s kapsulama kod kojih je izoliran miris. Uzeti dva dana 3 puta dnevno po 3 kapsule, To je dobro za stvaranje zdrave plodne cervikalne sluzi i liječenje eventualnih upalica koje sami niste primijetili. Možete popiti i dva puta po 15-30 kapi Citrofita.

– Dobro je da žena uz gore navedeno uzima od 5. do 15. dana ciklusa ulje noćurka, te od 7. do 21. dana ciklusa po žlicu aloe vere razrijeđene u vodi 3 puta dnevno.  Aloe veru nikako ne uzimati nakon 21. dana ciklusa jer može uzrokovati pobačaj ukoliko je slučajno došlo do trudnoće. Bolje je uzimati dan kraće, nego dan dulje. Aloe vera, osim na povećanje plodne sluzi, djeluje također na mnoge druge probleme s neplodnosti, a posebno pomaže ukoliko postoje neke izrasline, ranice, polipi ili slično u maternici. Zbog toga što „izbacuje“ sve suvišno iz maternice i jajovoda ne smije se uzimati u trudnoći jer može tako djelovati i na plod.

Dodatno trebaju uzimati žene koje imaju problema s policističnim jajnicima, ali ne škodi ni drugim ženama:

– Dnevno jednu čašu vode u kojoj je razrijeđena žlica meda s vrlo malo cimeta.
– Tamna čokolada 1 redak svaki treći dan tijekom cijelog ciklusa.

Muškarac obvezno treba izvaditi mobitel iz džepa od hlača, tj, nikad ga ne stavljati u džep i nikad ne držati laptop na krilu, zdravo se hraniti, nositi bokserice, prestati voziti bicikl i često vježbati.
Dodatno
– Muškarac treba uzimati ovaj pripravak:
50 gr oraha
50 gr badema
50 gr kikirikija (neslanog)
50 gr lješnjaka
50 gr kokosa (sušenog, može obično kokosovo brašno)
50 gr sezama
50 gr tikvinih (bućinih) sjemenki (očišćenih, neslanih)
50 gr suncokretovih sjemenki (očišćenih, neslanih)
50 gr grožđica
50 gr suhih šljiva
50 gr suhih kajsija ili marelica
Sve sitno nasjeckati u sjeckalici i umiješati u pola kilograma meda.  Rasporediti u par manjih staklenih tegli i dobro zatvoriti, te čuvati na hladnom mjestu.  Jede se dva puta dnevno ujutro na prazan stomak i navečer pred spavanje po jedna jušna žlica.

3.8/5 - (33 votes)