Bol u donjim leđima na lijevoj strani

Bol u donjim leđima na lijevoj strani

Bol u donjim leđima na lijevoj strani je česta pojava, te može imati nekoliko uzroka. Postoje dva tipa boli koji se obično javljaju, akutna i kronična bol u donjim leđima na lijevoj strani.

Akutna bol se obično opisuje kao oštra bol, dok je kronična bol u leđima tupa i zamarajuća.

Razlozi mogu biti mnogobrojni, a najčešći su:

Neravnoteža mišića – bol u donjoj lijevoj strani leđa može biti uzrokovana neravnotežom mišića ili posljedica ozljede mišića leđa. Takva bol se ne mora manifestirati odmah nakon ozljede, ali može biti potaknuta naglim pokretima ili podizanjem predmeta.

Bolovi u donjim leđima na lijevoj strani mogu biti povezani sa sindromom iritabilnih crijeva ili drugim probavnim problemima, a obično su praćeni proljevom i bolom u trbuhu.

Ulcerozni kolitis je bolest crijeva koja uzrokuje upalu probavnog sustava, a on može uzrokovati i bolove u donjim leđima na lijevoj strani.

Išijas je također jedan od razloga bolova u lijevoj strani donjih leđa. Obično se bol proteže od donjeg dijela leđa, prema nozi, manifestira se kao oštra bol, a može biti praćena i trncima.

Bubrežni kamenci mogu biti razlozi bolova u donjem dijelu leđa lijeve ili desne strane. Obično ih prate problemi s mokrenjem ili promjene u boji i mirisu urina.

3.6/5 - (25 votes)

1 komentar

  1. Cesto sam se bavio nogometom i drugim sportovima i onda me odjedamput zaboljelo kod lijeve strane veoma blizu kuka ko nekakva zilica .kako da rijesim to htio bi ubrzo da nastavim igrati nogomet.kad trcim bol postaje jaka i kad sutam loptu i kad ustajem iz kreveta kako da izljecim vema sam mlad a nerazumijem sta je mozda zbog nogometa

     

Ostavite komentar

*