Akupunktura

Akupunktura

Akupunktura je poput akupresure alternativni načni liječenja temeljen na tradicionalnoj kineskoj medicini.

Kod ove metode protok pozitivne energije chi kontrolira se ubadanjem tankih iglica na određenim mjestima – točkama po tijelu.

Tretman se u prosjeku sastoji od zabadanja 5 do 15 igala. One se ovisno o mjestu i debljini masnog tkiva ispod kože zabadaju na dubinu od nekoliko milimetara do nekoliko centimetara.

Akupunktura dokazano djeluje kod ublažavanja bolova, ona oslobađa endofrine i druge oblike neurotransmitera koji služe kao prirodna sredstva protiv bolova. No, još uvijek znanstveno nije dokazano dugoročno djelovanje i njena ljekovitost, pa se još uvijek koristi kao pripomoć rehabilitaciji.

Za razliku od nekih drugih alternativnih metoda liječenja akupunkturu mogu izvoditi samo izučene i stručne osobe.

Prije liječenja akupunkturnim tretmanom pacijent utvrđuje se zdravstveno stanje pacijenta. Nakon pregleda propisuje se vrsta i broj potrebnih tretmana.

Iglice koje se koriste za tretmane su vrlo tanke i napravljene od plemenitih metala. Za jedan tretman se koristi od 6 do 12 igala.

Ušna akupunktura
Uho je samostalan mikro-sustav čijim se tretiranjem može utjecati na čitavo tijelo. Kod ušne akupunkture postoji točan raspored točaka obrnutih u odnosu na tijelo, što znači da je glava locirana na dnu uha, stopala na vrhu, a tijelo između. Utvrđivanje tretmana, odnosno pregled se vrši promatranjem uha i promjena dijelova uha (promjena boje, isušena koža i sl.)

Rate this post

Komentari

Odgovori

*