28. travnja 2024.

Zdrave biljke kao inspiracija

Prirodni lijek | Narodni lijekovi | Zdravlje iz prirode | Liječenje prirodom | Prirodni lijekovi

Akupunktura

Akupunktura

Akupunktura je poput akupresure alternativni načni liječenja temeljen na tradicionalnoj kineskoj medicini.

Kod ove metode protok pozitivne energije chi kontrolira se ubadanjem tankih iglica na određenim mjestima – točkama po tijelu.

Tretman se u prosjeku sastoji od zabadanja 5 do 15 igala. One se ovisno o mjestu i debljini masnog tkiva ispod kože zabadaju na dubinu od nekoliko milimetara do nekoliko centimetara.

Akupunktura dokazano djeluje kod ublažavanja bolova, ona oslobađa endofrine i druge oblike neurotransmitera koji služe kao prirodna sredstva protiv bolova. No, još uvijek znanstveno nije dokazano dugoročno djelovanje i njena ljekovitost, pa se još uvijek koristi kao pripomoć rehabilitaciji.

Za razliku od nekih drugih alternativnih metoda liječenja akupunkturu mogu izvoditi samo izučene i stručne osobe.

Prije liječenja akupunkturnim tretmanom pacijent utvrđuje se zdravstveno stanje pacijenta. Nakon pregleda propisuje se vrsta i broj potrebnih tretmana.

Iglice koje se koriste za tretmane su vrlo tanke i napravljene od plemenitih metala. Za jedan tretman se koristi od 6 do 12 igala.

Ušna akupunktura
Uho je samostalan mikro-sustav čijim se tretiranjem može utjecati na čitavo tijelo. Kod ušne akupunkture postoji točan raspored točaka obrnutih u odnosu na tijelo, što znači da je glava locirana na dnu uha, stopala na vrhu, a tijelo između. Utvrđivanje tretmana, odnosno pregled se vrši promatranjem uha i promjena dijelova uha (promjena boje, isušena koža i sl.)

Rate this post