29. ožujka 2024.

Zdrave biljke kao inspiracija

Prirodni lijek | Narodni lijekovi | Zdravlje iz prirode | Liječenje prirodom | Prirodni lijekovi

Spriječite srčane bolesti

Spriječite srčane bolesti

Cigarete i alkohol se uvijek povezuju sa srčanim oboljenjima, ali dok od pušenja nemate baš nikakve potencijalne koristi, umjereno konzumiranje alkohola može pomoći zaštiti vaše srce.

Jedna od najvažnijih stvari koju trebate napraviti kako biste smanjili rizike od srčanog oboljenja je dakle, prestati pušiti. Pušaći mlađi od pedeset godina imaju pet puta veću smrtnost uzrokovanu srčanim oboljenjima u odnosu na nepušače. Ako prestanete, također ćete smanjiti rizike nastanka plućnih bolesti, te raka pluća i grla.

Da biste prestali pušiti nužno izabrati metodu koja najbolje odgovara vašem životnom stilu. Ohrabrenje možete pronaći u grupama za potporu.

Kada je u pitanju alkohol, dobra stvar je da u umjerenim količinama može pomoći. A loša stvar je da alkohol u većim količinama ili učestalo opijanje povećava rizik nekih bolesti. Zbog toga se alkohola u zdravom životnom stilu ne trebate odreći, ali vrlo je važna umjerenost. Uvijek jedite dok pijete. Ako ne obrok, tada bar grickalice. Kako prepoznati granicu? Dnevno se ograničite na jednu do dvije mjerne jedinice, ovisno o jačini. Kako biste se znali kontrolirati koriste isključivo čaše namijenjene određenom piću i ograničite se na jednu, maksimalno dvije u posebnim prilikama.

S kavom također umjereno. Istraživanje završeno 2000.-te godine provedeno na 20.000 Finaca dalo je neosporive dokaze povezanosti konzumiranja velikih količina kave i srčanih bolesti.

Ako živite u blizini autoputa ili bučne ceste, morate znati da spadate u grupu osoba s povećanim rizikom od srčanog infarkta. Istraživanja provedena na 4,000 ispitanika, pokazala su da osobe izložene stalnoj buci imaju za oko 30% veće šanse za srčani infarkt od osoba koje žive u mirnom i tihom okruženju.

Optimizam dokazano poboljšava zdravstvene šanse osoba koje boluju od srčanih oboljenja, te ubrzava ozdravljenje kod infekcija. Pozitivan stav pomaže vam prekriti znakove vremena na vašem organizmu.

Otkriveno je kako društveni muškarci imaju zdravije srce od svojih rezerviranijih kolega.
Tridesetogodišnje istraživanje u kojem je sudjelovalo tisuće muškaraca pokazalo je kako povučeni muškarci imaju za 50 % veće šanse smrti uzrokovane srčanim infarktom. Znanstvenici priznaju kako još uvijek ne znaju zbog čega je to tako, ali pretpostavljaju da je zbog toga što takve osobe sve nepoznate situacije proživljavaju s više stresa.

Pregršt pistacia dnevno može smanjiti rizik obolijevanja od srčanih bolesti, tvrde znanstvenici. Pistacio smanjuje kolesterol i održava vaše arterije zdravima.

Rate this post