Odlični prirodni pripravci za smrdljive noge

Odlični prirodni pripravci za smrdljive noge

Neugodni mirisi stopala znaju biti vrlo čest problem, posebno u zimskim mjesecima kada nosimo deblju obuću.

Redovito pranje – Svaki dan perite noge sapunom i čistom vodom.

Limun – limun je dobar prirodni lijek za bakterije. Uzmite krišku limuna i utrljajte u stopala. Ostavite da djeluje 15 minuta, a zatim noge isperite mlakom vodom i posušite.

Ocat – ocat je dobar lijek za smrdljive noge. Stavite 2 do 3 žlice octa u posudu s vodom. Potopite noge na pola sata.

Pamučne čarape i kvalitetne cipele – Uvijek nosite pamučne čarape i dobre kvalitetne cipele koje same po sebi nemaju neugodne mirise.

Njegujte stopala jer su oslonac cijelog tijela

Alkohol, cigarete i masnoće stvari su za koje znamo da su štetne za zdravlje, no, čini se da i visoke potpetice spadaju u tu kategoriju jer se sve češće spominju u kontekstu velike štetnosti.

Ako su pete stalno u podignutom položaju tada skraćuju lisne mišiće na nozi, cjelokupno opterećenje se prebacuje na prste, što opterećuje zglobove, a dodatno još uzrokuje nateknuća, žuljeve i slično.

Stoga je nužno s vremena na vrijeme, bez obzira ako ste i ovisni o visokim potpeticama, prebaciti se na ravne cipele.

Stabilnost stopala osiguravaju tri točke: jedna na peti, druga ispod palca i treća ispod malog prsta. Ako stojimo bosi na ravnoj podlozi, veći dio tjelesne težine se prenosi na petu, a manji na prednji dio stopala. Pri povišenju od oko 2 cm opterećenje se izjednačava. Zatim što se potpetica povećava povećava se i opterećenje na prednji dio stopala.

Ako obujete visoke potpetice, nosite ih nakratko. Dugotrajno nošenje takvih cipela, osim što deformira stopalo, teško opterećuju i kralješnicu.

Osim visokih potpetica opterećenje na stopala stavljaju i cipele u špic, stoga izbjegavajte njihovo nošenje kada god je to moguće.

Stopala su oslonac našeg cijelog tijela, sto ih je nužno njegovati i paziti na njihovo zdravlje.

Rate this post

Ostavite komentar

*