Odlični prirodni pripravci za smrdljive noge

      Nema komentara na Odlični prirodni pripravci za smrdljive noge

Oglas

Odlični prirodni pripravci za smrdljive noge

Neugodni mirisi stopala znaju biti vrlo čest problem, posebno u zimskim mjesecima kada nosimo deblju obuću.

Redovito pranje – Svaki dan perite noge sapunom i čistom vodom.

Limun – limun je dobar prirodni lijek za bakterije. Uzmite krišku limuna i utrljajte u stopala. Ostavite da djeluje 15 minuta, a zatim noge isperite mlakom vodom i posušite.

Ocat – ocat je dobar lijek za smrdljive noge. Stavite 2 do 3 žlice octa u posudu s vodom. Potopite noge na pola sata.

Pamučne čarape i kvalitetne cipele – Uvijek nosite pamučne čarape i dobre kvalitetne cipele koje same po sebi nemaju neugodne mirise.

Njegujte stopala jer su oslonac cijelog tijela

Alkohol, cigarete i masnoće stvari su za koje znamo da su štetne za zdravlje, no, čini se da i visoke potpetice spadaju u tu kategoriju jer se sve češće spominju u kontekstu velike štetnosti.

Ako su pete stalno u podignutom položaju tada skraćuju lisne mišiće na nozi, cjelokupno opterećenje se prebacuje na prste, što opterećuje zglobove, a dodatno još uzrokuje nateknuća, žuljeve i slično.

Stoga je nužno s vremena na vrijeme, bez obzira ako ste i ovisni o visokim potpeticama, prebaciti se na ravne cipele.

Stabilnost stopala osiguravaju tri točke: jedna na peti, druga ispod palca i treća ispod malog prsta. Ako stojimo bosi na ravnoj podlozi, veći dio tjelesne težine se prenosi na petu, a manji na prednji dio stopala. Pri povišenju od oko 2 cm opterećenje se izjednačava. Zatim što se potpetica povećava povećava se i opterećenje na prednji dio stopala.

Ako obujete visoke potpetice, nosite ih nakratko. Dugotrajno nošenje takvih cipela, osim što deformira stopalo, teško opterećuju i kralješnicu.

Osim visokih potpetica opterećenje na stopala stavljaju i cipele u špic, stoga izbjegavajte njihovo nošenje kada god je to moguće.

Stopala su oslonac našeg cijelog tijela, sto ih je nužno njegovati i paziti na njihovo zdravlje.

Za više ideja kako si olakšati tegobe  pogledajte komentare ispod, a ako vi imate neki provjereni recept ostavite ga u odgovorima ispod kako biste pomogli drugima.

 

Odgovori

*