28. ožujka 2024.

Zdrave biljke kao inspiracija

Prirodni lijek | Narodni lijekovi | Zdravlje iz prirode | Liječenje prirodom | Prirodni lijekovi

5 savjeta da zdravo započnete dan

5 savjeta da zdravo započnete dan

Ispod navodimo pet zdravih navika koje možete lako ukomponirati u svoju dnevnu rutinu, najbolje između zvonjave budilice i odlaska na posao. Ovi savjeti su jednostavni, a pomoći će vam da budete zdraviji i svakodnevno svježi.

-1- Istegnite se u krevetu

Umjesto da dan započnete gunđanjem, započnite rastezanjem u krevetu. Na taj način potaknut ćete cirkulaciju krvi.

-2- Prije doručka popijte čašu vode

Nakon što ste odspavali 8 sati vašem tijelu voda je potrebna jednako kao i hrana. Prije nego što posegnete za čajem, kavom ili sokom, popijte čašu čiste vode. Dobro hidratizirano tijelo mnogo bolje funkcionira.

-3- Doručkujte

Doručak je zaista najvažniji dnevni obrok. Doručkom osiguravate potrebne kalorije za funkcioniranje tijela, a i vaš mozak će bolje raditi pojedete li doručak.

-4- Pokrenite tijelo

Vježbanje ujutro jednako je kao da svome tijelu date čašu fizičkog kofeina. Ako ne možete odvojiti dovoljno vremena za cijeli program vježbanja s 10 minuta ćete također postići zadovoljavajući učinak.

-5- Recite ne drugoj šalici kave

Posebno ponedjeljkom doći ćete u napast da posegnete za drugom šalicom kave u uredu, ako ste prvu popili već kod kuće. Ekstra kofein vjerojatno će vas učiniti anksioznima i povećati frekvenciju srca. Radije se odlučite za neki biljni čaj.

Vezano:

Rate this post