Što pet cigareta dnevno čini vašem zdravlju

      Nema komentara na Što pet cigareta dnevno čini vašem zdravlju

Oglas

Što pet cigareta dnevno čini vašem zdravlju

 

Mnoge osobe sebe opisuju kao nepušače ili „light“ pušače jer dnevno ispuše manje od 5 cigareta. A opisujući sebe reći će da nisu ni ovisnici, jer mogu prestati kad žele. Ali istraživanja pokazuju kako upravo takve osobe imaju i najmanje motiva da se odreknu cigarete jer misle kako ne puše dovoljno da bi im zdravlje bilo ugroženo.

Dok rizik od raka pluća raste s brojem cigareta – više od 20 cigareta dnevno povećava rizik za 30 puta – nedavna istraživanja pokazala su kako najveći rizik dolazi od prvih nekoliko cigareta.

Istraživanje u Norveškoj, objavljeno prošle godine, pokazalo je kako pušači koji dnevno ispuše do 5 cigareta imaju tri puta veće šanse da umru od srčanih bolesti od osoba koje ne puše.

Ako vas statistike ne plaše, jer ionako morate od nečega umrijeti, morate znati da i do pet cigareta dnevno ugrožava vaš izgled. Starenjem arterije se sužavaju, pušenje ubrzava taj proces. Uništava u vašem tijelu vitamin C i druge antioksidante. Pušenjem žute vaši zubi i nokti (što također odaje dojam starije osobe), isušuje se vaša koža, a osim toga oslabljuje cjelokupni imunitet, pa je tijelo sklonije oboljenjima.

Za više ideja kako si olakšati tegobe  pogledajte komentare ispod, a ako vi imate neki provjereni recept ostavite ga u odgovorima ispod kako biste pomogli drugima.

 

Odgovori

*