Alergija

      8 komentara za Alergija

Oglas

Koji čajevi i bilje najbolje pomažu kod alergija. Postoje li neki oblozi kojima se mogu mazati pogođena mjesta?

8 comments on “Alergija

 1. MaMa

  protiv peludne alergije – masaža sinusa prije pojave peluda koji izaziva smetnje (akupresura), kod alergije na hranu – uz izbjegavanje te hrane – probiotik (panda – izvrsno kod alergičara na mlijeko), kalcij (kod alergičara na mlijeko – rižino mlijeko s kalcijem – dm), puno tekućine (čajevi s medom) a kad alergija prerasta u kašalj i astmu – ulje crnog kima, sirup od maslačka, češnjak (inhalacija + konzumacija), đumbirov sok+med, homeopatija..
  evo toliko sam se za sada sjetila 😉

   
  Reply
 2. Anonimno

  Zavisi šta je uzrok alergiji! Budi te oprezni da “samoliječenjem” iz najbolje namjere ne stvorite novi problem, npr. korištenjem jabukovog sirćeta – ono je izuzetno jako i ako se ne razblaži s vodom može napraviti više štete nego koristi jer njegova kiselina nagriza i kožu i sluzokožu te mogu nastati infekcije i ožiljci!! Kod oralne upotrebe nerazblaženog jabučnog sirćeta vjerovatno ćete izazvati ozbiljne probleme sa želucem!

   
  Reply
 3. Alergična

  Za crvenilo na licu dobro je umivanje u čaju od sljeza (od bijelog do crnog). Tri zličice čaja u 1 litru vode ostavi da stoji 12 sati. Lagano ugrij, procijedi i umivaj lice u tome. (Pročitano u knjizi “Alergije” Marije Treben).

   
  Reply
 4. Ivanka

  Trebalo bi jesti što više namirnica bogatih vitaminom C i E, te što više jogurta, kiselog mlijeka, lubenice i borovnica.

   
  Reply

Odgovori

*