Bljedilo

Koji čajevi se preporučuju kod bljedila u licu i općenito kože?

4/5 - (3 votes)

5 komentara

  1. Htjela bih da mojim slučajem pomognem drugima u vezi anemije. Kako znam za sebe uvijek sam bila anemična. Sada sam starija i puno toga sam koristila za anemiju; od tableta, razne hrane i dr. Moj liječnik mi je kazao da moj organizam ne apsorbira vitamine iz hrane i da tu nema pomoći. Radili su mi punkciju koštane srži i imam umanjen hemoglobin. Danima sam tražila lijek dok nisam saznala da mi jedino može pomoći matična mlijeć od pćela. I stvarno to koristim i održavam hemoglobin na minimumu. Kako će biti dalje vidjet ćemo.

     
  2. Ne vjerujem da tu moze puno toga pomoci evo ja sam oduvjek hranila se dobro ali opet sam blijeda,,,malo malo neko me upozori na to kao zenooo jedes li ti sta,blijeda si i sl.

     
  3. Provjeriti krvnu sliku, prije svega, jer je moguće da je upitanju anemija!!! Ukoliko jeste – piti domaći sok od cvekle, mrkve i jabuke, svako jutro po malo šoljicu na tašte! Jesti mrkvu jer sadrži beta-karoten, ali ne pretjerivati i praviti pauze jer se može “ponarandžastiti” od veće količine mrkve pto i nije baš željeni efekat. Boraviti što više na svježem zraku i na većim nadmorskim visinama kako bi se potakla brža i veća proizvodnja eritrocita!

     

Ostavite komentar

*