Prirodni piling za tijelo

5. studenoga 2020. 0 By Prirodni lijek

Prirodni piling za tijelo

Prirodni piling za ruke i tijelo od jagoda

Uzmite 8 do 10 jagoda, 2 žlice maslinovog ulja, te 1 žlicu krupne soli.
Pomiješajte sve sastojke i napravite pire. Umasirajte u ruke i noge, isperite i posušite.

Jagode su bogate prirodnim voćnim kiselinama što će vratiti sjaj vašoj koži.

Osim prirodnog pilinga za tijelo od od jagoda možete napraviti prirodni piling za tijelo i ruke još od nekih sastojaka ovisno o tome što imate u kuhinji.

Prirodni piling za tijelo od maslinovog ulja

Pomiješajte žicu šećera ili soli s maslinovim uljem u količini da dobijete kremastu pastu. S pilingom dobro istrljajte tijelo ili ruke, te nakon toga isperite. Vaša koža će izgledati mlađe, a nakon  nekoliko uporaba ovog pilinga vratit će joj se i punoća. Piling nemojte upotrebljavati češće od 2- 3 puta tjedno.

Prirodni piling za tijelo od kave

Ovaj piling poboljšava cirkulaciji i koristan je u borbi protiv celulita. Upotrebljava se tako da talog crne kave umasirte u kritična područja, a zatim isperete. Ovaj piling upotrebljava se i za lice.

Prirodni piling  od palente za tijelo

Piling od palente obično se pravi s jogurtom, na način da se pomiješaju palenta i jogurt kako bi se dobila razmaziva pasta, koja neće biti ni previše čvrsta, a ni tekuća da se ne razlijeva. Piling se umasira u kožu a zatim ispere.

Kako koristiti piling

Piling se, ako se radi o mehaničkom pilingu, koji “struže” mrtve stanice kože upotrebljava tako da se lagano umasira kružnim pokretima, a zatim ispere. Kod ove vrste pilinga ne treba puštati da se osuši na koži, ne je dovoljno masirati kružnim pokretima. Prirodni pilinzi su u prednosti u odnosu na mehanička sredstva pout spužve ili četke iako imaju isti zadatak, a to je uklanjanje odumrlih stanica kože, jer i dodatno njeguju kožu supstancama iz namirnice koja se upotrebljava.

Općenito o pilingu

Svrha pilinga je da površinski oljušti mrtve stanice kože kako bi nova koža dospjela na površinu. Na taj način koža postaje mekša i nježnija, te zdravija. Ali baš zbog toga važno je da se piling ne upotrebljava previše često, jer ako piling oljušti sve mrtve stanice kože, a nastavimo ga upotrebljavati na “mladoj” koži, mogao bi je iziritirati i oštetiti.

Pročitajte i:

Najbolje prirodne maske za lice za svaki tip kože

Najbolje prirodne maske za kosu

Što hladne ruke govore o vama