Herpes

Herpes

Herpes se može pojaviti bilo gdje na tijelu, ali najčešće se pojavljuje oko usta i usnica. Pojavljuju se mjehurići koji zatim puknu i vlaže, stvori se krasta koja kad otpadne otkriva novu kožu. Herpes obično traje desetak dana.

Najčešće se pojavljuje u trenutku pada imuniteta, npr. s prehladom. Kada virus jednom dospije u organizam, može se pritajiti i pojaviti na koži tek danima, tjednima pa čak i mjesecima nakon zaraze.

Prije nego izbije na tom mjestu se pojavljuje svrbež i subjektivni osjećaj topline, pa uspijete li ga predosjetiti možete spriječiti njegovo pojavljivanje. Namažite nekom antivirusnom kremom ili Švedskim kapima (možete ih nabaviti u ljekarnama). Nakon što se krema upije na to mjesto stavite led ili neki drugi hladan oblog.
Ako ipak izbije ne možete ga ničim natjerati da nestane, ali možete ublažiti bolove i širenje. Na ranicu redovito nanosite hladne obloge, najbolje je kombinirati antivirusnu kremu ili mast s hladnim oblozima švedskih kapi.

Kada Herpes prijeđe u drugu fazu, njegovo zacjeljivanje pospješit će cinkova mast. Za ubrzavanje zacjeljivanja kao i za prevenciju nastanka veoma je važna zdrava prehrana. Ne jedite preslanu ili prezačinjenu hranu, smanjite unos čokolade i oraha. Umjesto toga jedite hranu bogatu lizinom (grah, grašak, kukuruz) i pokušajte vitaminima (vitamin C posebno) ojačati imunitet. Djelotvoran je i čaj od kadulje.

Herpes se vrlo lako prenosi, stoga nemojte dijeliti ručnike, pribor za jelo i sl. I ni slučajno se nemojte ljubiti jer je to najčešći i najlakši način zaraze.

Što preporučuje narodna medicina za liječenje herpesa? Pročitajte ispod u komentarima. 

5 komentara

 1. Meni se herpes pojavljuje gotovo svake godine u ovo doba. Koliko dugo herpes može trajati ? Herpes traje maksimalno 10 dana. Ako potraje duže, posavjetujte se sa doktorom/liječnikom 😀

   
 2. Piti čaj od matičnjaka 3 šalice denevno, dva mjeseca a ne škodi i duže. Uništi virus herpesa u organizmu. Ne treba čekati da herpes izbije a ako izbije odmah reagirati. Meni nakon kure nije izbio već dvije godine.

   
 3. Dok osjetite da se pojavljuje herpes stavljajte na to mjesto alkohol, po mogućnosti natopite vatu i ostavite. Alkohol će pomoći da se mjesto dezinficira, ali i isuši. Ako na vrijeme krenete može pomoći i da herpes ne izađe.

   
 4. Nanošenjem eteričnog ulja eukaliptusa na groznicu svakih sat vremena možete umiriti bol i pospiješiti zacjeljivanje ranice.

   

Ostavite komentar

*