Sunčanje

      3 komentara za Sunčanje

Oglas

Ima li tko prijedlog za prirodno sredstvo za sunčanje?

Za više ideja kako si olakšati tegobe  pogledajte komentare ispod, a ako vi imate neki provjereni recept ostavite ga u odgovorima ispod kako biste pomogli drugima.

 

3 comments on “Sunčanje

 1. Anonimno

  Prije izlaganja suncu jedite voće i povrće narandžaste i crvene boje: paradajz, paprike, MRKVE, BRESKVE, DINJE, lubenice, jagode i sl., kako biste potakli proizvodnju beta-karotena i lipokopena u organizmu. To će pomoći zdravijem i bržem načinu da dobijete brončanu put a da ne izgorite tek tako. Prije izlaska na sunce, OBAVEZNO se mažite namjenskim sredstvima za sunčanje koja imaju zaštitni faktor jer sprečavaju prodiranje UVA i UVB u kožu koji stvaraju trajna oštećenja (prvo crvenilo i opkline a dublje i alergije, bore i rak kože). Tako ćete postepeno dobijati lijepu boju koju KANSIJE možete održavati maslinovim uljem, ali TEK kada dobijete podlogu i u RANIM jutarnim i KASNIM poslijepodnevnim satima, kada je sunce nešto slabijeg intenziteta!! Grckajte mrkvu dok ste na plaži, ali ne pretjerujete da ne biste dobili previše narandžastu boju! 😉

   
  Reply
 2. Tina

  2,5 dl maslinovog ulja, deset kapi jodne tinkture i sok jednog limuna pomiješati. Prije uporabe promućkati i nanositi na kožu kod sunčanja.

   
  Reply

Odgovori

*