Staračke pjege

6. srpnja 2019. 0 By COVER magazin

Staračke pjege

Ni jedan prirodni lijek neće donijeti instantne rezultate, ali morate biti uporni i pričekati nekoliko mjeseci prije nego se pođu primjećivati vidljive promjene pigmentiranih zona.

Za liječenje staračkih pjega kombinirajte 2 žlice soka od luka s 2 žlice jabučnog octa. Primijenite smjesu na područja gdje imate smeđe pjege.

Drugi popularan prirodni lijek za smanjenje staračkih pjega je hren. Hren je nevjerojatna biljka koja ima višestruke koristi, a među kojima i staračke pjege.

Naribajte 1 hren, pomiješajte s četvrtinom šalice jabučnog octa. Mješavina treba odstajati 2 tjedna, s tima da je potrebno protresti jedanput dnevno. Procijedite i pohranite u malu staklenu posudu i držite u frižideru. Nanesite tri puta dnevno, a razliku biste trebali primijetiti već nakon prvog nanošenja.

Mnoge osobe tvrde da staračke pjege limun briše poput gumice za brisanje. Prema tom receptu limun bi trebalo utrljati izravno na pogođena mjesta. Ponoviti nakon pranja.

Još jedan poznat lijek za staračke pjege je ricinusovo ulje. Ricinusovo ulje je možda prirodni lijek koji je najjednostavnije primijeniti. Potrebno je jednostavno dva puta dnevno utrljati ricinusovo ulje na područja sa staračkim pjegama. Ovo nije lijek koji će vam instantno ukloniti staračke pjege, ali on prodire duboko u kožu i na taj način prevenira nastanak novih staračkih pjega i ublažava postojeće.