Eterično ulje mente za rast kose i vlasište

Eterično ulje mente za rast kose i vlasište

Eterično ulje mente za rast kose i vlasište

Za umirujući učinak i dubinsko čišćenje pokušajte koristiti eterično ulje mente (mint, metvica). Eterično ulje mente ima odlične antiseptičke, regenerativne i stimulirajuće osobine koje mogu poboljšati zdravlje kose. Ili ako ste se pitali  kako na prirodni način ubrzati rast kose probajte eterično ulje mente.

Ako imate isušeno ili iziritirano vlasište, eterično ulje mente će promovirati rast kose  i obnoviti vlasište.

Eterično ulje mente možete koristiti na različite načine, ali je najjednostavnija uporaba uz šampon ili regenerator za kosu.

Jednostavan način da iskoristite stimulativno djelovanje eteričnog ulja mente na vašu kosu i njegov učinak na dubinsko čišćenje vlasišta je da dodate nekoliko kapi u šampon kojim ćete prati kosu. Istresite uobičajenu količinu šampona u ruku, a zatim dodajte par kapi eteričnog ulja mente. U šaci sve dobro smiješajte, te operite i isperite kosu na uobičajen način. Jednako tako eterično ulje mente možete dodati i u regenerator za kosu.

Uporabom eteričnog ulja mente u njezi kose ona bi trebala i brže rasti, jer eterično ulje mente potiče cirkulaciju, a to ubrzava rast kose.

Odmah nakon prvog nanošenja trebali biste osjetiti trenutno olakšanje na vašem vlasištu, budući da ulje mente promovira protok krvi u vlasištu. Na taj način jačate vlasište i korijen kose. Ulje mente također balansira lučenje sebuma u vlasištu, te će vaša kosa biti duže vremena svježa.

Nakon što redovito korištenje eteričnog ulja mente izliječi vaše vlasište, pomogne vam da se oslobodite iritacije, prhuti i vratite ph ravnotežu folikule vaše kose moći će ponovno disati, a sve to stimulira rast kose i sprječava gubitak kose.

Eterično ulje mente možete koristiti i kao osvježivač za kosu ukoliko ste boravili u zadimljenim prostorijama. U bočicu s raspršivačem dodajte prokuhanu i ohlađenu vodu, te nekoliko kapi eteričnog ulje mente prema želji i intenzitetu željenog mirisa. Eterično ulje mente ima jak, ali osvježavajući miris, a miris mente je jedan od rijetkih mirisa koji može neutralizirati miris duhanskog dima ili češnjaka ukoliko ste kuhali. Osim što će neutralizirati mirisi, ova mješavina će učiniti i vašu kosu trenutno blistavom.

Ni jedno eterično ulje, pa tako ni eterično ulje mente ne biste trebali nerazrijeđeno koristiti na vlasištu, jer to može dodatno iritirati vlasište i pogoršati vaše probleme. S korištenjem eteričnog ulja mente ne biste trebali pretjerivati jer svaka ekscesivna uporaba bilo kojeg preparata može donijeti više štete nego koristi zdravlju vaše kose i izgledu.

Vezano:

Kako na prirodni način ubrzati rast kose – Prirodni lijek (covermagazin.com)

4.7/5 – (4 votes)

Komentari

Odgovori

*