Kadulja za posvjetljivanje kose

Kadulja za posvjetljivanje kose
 
Stavite pola šalice suhih listova kadulje u 2,5 dl kipuće vode.
Pričekajte 30 minuta, zatim procijedite i ohladite.
Koristite hladan pripravak za ispiranje kose jednom tjedno. Ponovite postupak nekoliko tjedana zaredom kako bi vam kosa postupno izblijedila.
Vezano:
Kadulja – Čaj od kadulje – COVER magazin.com
Rate this post

Komentari

9 komentara na “Kadulja za posvjetljivanje kose”

  1. a kod tamno smedje sta treba uradit da se izblijedi?

     
  2. Ja sam koristila limun i kamilicu da bi mi izblijedila farba i uopšte mi nije pomoglo.

     
  3. dali pomaže kod ispadanja kose??

     
  4. Jasmina.doktorica

    Istina je djevojke sve sto ste rekle, ali svaki caj, kadulja, kamilica, ili bilo koji drugi, zavisi od tipa kose. Jednoj kadulja posvjetli, drugoj potamni, jednoj izblijedi, drugoj je sasvim suprotno, prema tome, preporucujem vam da koristite sok od limuna, i izadjete na sunce, ili stavite masku za kosu, kasicica maslinova ulja, jedno jaje, pola limuna, dobro umjesati i drzati oko dva sata na kosi, dok se ne osusi, takoreci. Kao i dobar preparat je da oko dva-tri mjeseca na ljetni period ne farbate kosu ako zelite blijedju, jer sunce ce je automatski isusiti, ako imate mogucnosti da odete na more, eto jos boljeg efekta.

     
  5. Metoda bojenja kose kaduljom neće dati instant rezultate i nije trajna, ali daje dovoljno dobre rezultate.

    Da biste obojili kosu čaj od kadulje treba biti vrlo jak. Pokušajte s pola šalice čaja na tri šalice vode. Na umjerenoj vatri kuhajte 30 minuta. Maknite s vatre i pustite da stoji najmanje dva sata.

    Procijedite čaj i stavite na kosu. Pustite da se potpuno osuši na kosi, a tada isperite. Sigurno je koristiti je svakodnevno dok ne postignete željenu boju ili bar dok ne prekrijete sijede. Nakon toga provodite bojenje čajem jednom mjesečno ili tjedno, ovisno o potrebi.

    Kada postignete željenu boju možete malo čaja staviti i u bočicu s raspršivačem pa poprskati ukoliko proviri koja sijeda.

    Neki savjetuju dodavanje ružmarina u čaj za još bogatiju boju.

     
  6. Može li mi netko dati recept kako se farbaju sijede kaduljom?

     
  7. Popuno suprotno, kadulja se koristi za farbanje smeđe kose, vraća joj sjaj i prekriva sijede. Kadulja ne može posvijetliti kosu, samo potamniti.

     
  8. Kamilica je odlična za plavu kosu, a za posvjetljivanje kose tj. prirodne pramenove preporučam sok od limuna čime se natrlja suha kosa i izađe malo na sunce i eto ti lijepih plavih pramića!

     
  9. Od ovoga kosa ne može posvjetliti. Ja vec 2 godine kosu na kraju pranja ispirem čajem od kadulje pa mi nije ni malo posvjetlila.

     

Odgovori

*