24. travnja 2024.

Zdrave biljke kao inspiracija

Prirodni lijek | Narodni lijekovi | Zdravlje iz prirode | Liječenje prirodom | Prirodni lijekovi

7 čestih problema koji ubijaju strast

7 čestih problema koji ubijaju strast

Seks je važan dio života veza odraslih osoba, ali sve više i više supružnika priznaje kako ima manje seksa nego ikad. Od previše stresnog poslovnog života, do bezbroj obiteljskih obveza, do umora. Kako biste bar spriječili bolesti koje se ubrajaju u ubojice strasti, pročitajte sljedeće savjete.

-1- Bolovi u leđima

Ako vas bole leđa, vjerojatno nećete biti raspoloženi za seks. Ali tjelovježba vam može pomoći otkloniti simptome, kao i masaža. Opširnije o bolovima u leđima.

-2- Nesanica

Ako jednostavno ne možete zastpati, velike su šanse da ćete budni biti previše umorni za seks. Ipak, seks vam zapravo može pomoći da se opustite, a time i zaspite čvršće. Također, ovdje možete pronaći još neke savjete za rješavanje nesanice. Opširnije o nesanici.

-3- Menopauza

Kod većine žena menopauza ne ubija strast, ali kod nekih da. Kegelove vježbe, vitaminsko-mineralni suplementi mogu pomoći, kao i pravi odabir namirnica, posebno hrane koja se smatra prirodnim afrodizijakom.

-4- Stres

Ako ste pod stresom, razina testosterona će opasti, što ubija strast. Da biste imali zdrav seksulani život morate voditi prvenstveno zdrav životni stil s mnogo tjelovježbe, zdravom prehranom i puno odmora. Opširnije o stresu.

-5- Artritis

Ako patite od artritisa seks će vjerojatno biti nemoguća misija. Ipak, zajedničke senzualne kupke  i masaže mogu pomoći.

-6- Astma

Birajte položaje koji ne stavljaju pritisak na prsa, a bilo bi dobro inhalirati se prije seksa. Također, razgovarajte s liječnikom kako bi vam on preporučio neke lijekove.

-7- Glavobolja

61 posto žena tvrdi da im seks otklanja glavobolju, pa ako je glavobolja izlika vrijeme je da pronađete novu. Seks vam pomaže opustiti se, pa na taj način liječi glavobolju. Opširnije o glavobolji.

VezanoNesanicaDobro spavanje

Rate this post